1. InHaus.sk
  2. Obývacie izby
  3. Obývacie steny
  4. Sivé

Sivé Obývacie steny

Fotogaléria obývacích stien do obývacích izieb z mnohých e-shopov. Môžete vyberať podľa ceny, farieb a štýlu. Tu nájdete elegantné obývacie steny, lacné obývacie steny, moderné obývacie steny, obývacie steny a zostavy. Sivé obývacia stena, Sivé nábytok, Sivé obývačka, Sivé obývacie steny lacno, Sivé obývacie steny, Sivé elegantné obývacie steny, Sivé nábytok do obývacej izby, Sivé obývacia zostava, Sivé zostava nábytku do obývacej izby


Aktívny filter

Farba: Sivé

Obývacie steny Farby

Akékoľvek farby


Seřadit podle:


Podstatnou súčasťou každej obývacej izby je hlavná stena. Jej výber je kľúčový pre vymedzenie celkového vzhľadu interiéru a následnú voľbu ďalších kusov nábytku. Ako vybrať kvalitnú obývaciu stenu?

Typy obývacích stien

Klasikou sú veľké a mohutné obývacie steny, ktoré zaberú takmer celú plochu steny na jednej strane izby. Je to ideálna voľba v prípade, že hľadáte miesto pre ukladanie veľa vecí. Súčasťou steny sú totiž poličky, skrinky, knihovnička a podobne. Druhým pomyselným pólom sú jednoduché a minimalistické moderné obývacie steny, ktorých prednosťou je práve jednoduchý vzhľad. Pozostávajú často z podstavca pre televíziu a niekoľkých málo odkrytých políc. To znamená, že sú priestorovo menej náročné a vhodnejšie do menších interiérov.

Z akých materiálov sa obývacie steny vyrába?

Ďalším kľúčovým bodom je materiál. Najbežnejšia variantom je lamino, kde hlavným plusom je nižšia obstarávacia cena. Stredná cestou je dyha, a ak chcete, aby vám stena do obývačky vydržala dlho, zvoľte masív. Zaujímavou variant predstavuje i materiál MDF, čo sú dosky vyrábané bez použitia lepidiel, ktoré niekedy môžu vyzerať skoro ako masívny nábytok. Výnimkou ale ani nie sú kovové typy doplnené o sklenené detaily.

aktuálne trendy

Moderného vzhľadu dosiahnete pomocou chytré voľby kontrastov. Pre optické zväčšenie a zosvetlenie izby voľte bielu farbu. Pri túžbe po luxusnom dojmu sa nebojte tmavších stien, ktoré môžu mať efektne nasvietené prvky. V kurze sú aj kovové doplnky. Poslednou dobou platí, že minimalizmus nachádza svoje miesto medzi dizajnom interiérov, čo platí aj pre obývacie izby. Dôraz je kladený hlavne na vytvorenie vzdušného dojmu s odľahčenými prvkami čistých geometrických tvarov. Jednoduché štvorcové a obdĺžnikové skrinky skvele zaistí potrebu úložného priestoru a navyše nepokazí dojem pekné jednoduchosti. Pohrajte sa tiež s originálnym umiestnením jednotlivých komponentov.