InHaus články

Téma

Bytový design Interiér Zahrada zdravé bývanie Remeslá a služby Technológie Stavebníctvo Reality Projekty

kategórie

Barové stoličky Malé kuchynské spotrebiče Skrinky do kúpeľne, nábytok Toaletné stolíky Obývacie steny Hojdacie stoličky a kreslá Vinotéky, regály a stojany na víno Domáci bar, kuchynský bar Zimná záhrada Ohnisko Oplotenie a kamenné múry (gabióny) Záhradné sedacie súpravy Záhradné hojdačky a siete Študentský nábytok Postieľky a postele Ventilátory Dekoračné vankúše Rámčeky na fotky Veľkonočné dekorácie Kovanie - kľučky, guľa Dvere Vane Komody Krby a kachle Chaty a chalúpky Strechy Záhradné kvetináče a hrantíky Detské ložkoviny Pracovné stoly Kvetináče Záclony a závesy Rolety Náradie na spracovanie potravín Dózy a nádoby na potraviny Kuchynské doplnky Kúpeľňové príslušenstvo Bazény a wellness Grily - príslušenstvo Záhradné grily Záhradné altány, pergoly a skleníky Záhradné jazierka Detské koberce Kancelárske stoličky a kreslá Skrine a skriňové systémy Stojacie lampy Nástenné dekorácie Komerčné stavby Kuchynské drezy Kuchynské batérie Sprchové kúty a zásteny Stolové lampy Ostatné dekorácie Žalúzie a markízy Bytové domy Stavba Veľké kuchynské spotrebiče Jedálenská stolička Detský nábytok Šatňové skrine Pomôcky na upratovanie Strešné okná Podlahy Matrac Odkladacie stolíky Domáca elektronika Pomôcky na záhradníčenie a zavlažovanie Pracovňa, domácu kanceláriu Závesné svietidlá Komerčné objekty Kuchynské ostrovčeky Záhradné náradie Kuchynský riad Kuchynské linky Jedálenské stoly a sety Vianočné osvetlenie Konferenčné stolíky Koberce Šatne, skrine a skladovanie Okná Postele Posteľná bielizeň Záhradné sedenie Pohovky, gauče Detské a študentské izby Osvetlenie Terasa Záhradný nábytok Sedacie súpravy Vianočné dekorácie Podlahy, okná a dvere Kúpeľne Dekorácie Vykurovanie, klimatizácia, ventilácia, rekuperácia Jedáleň Spálne Dom a okolie domu Záhrada Kuchyňa Obývacie izby

Technologie domů a bytů

Presvedčivé výsledky riadeného vetrania s rekuperáciou tepla i vlhkosti

Premýšľate nad tým, ako si doma zaistiť čerstvý vzduch aj optimálnu klímu po celý rok? V minulosti by ste najskôr otvorili okno. V súčasnej dobe sú však domy a byty kvôli úspore energie izolované a vetranie oknom sa neodporúča. Ponúka sa teda riešenie v podobe systému riadeného vetrania s entalpickým výmenníkom, ktorý zabezpečí maximálny komfort bývania vďaka rekuperáciu tepla i vlhkosti a súčasne šetrí náklady.

Ako vybrať novú práčku? Nákupný poradca

Pred výberom práčky sa zamyslite, ako často periete a aký objem bielizne. Do úvahy vezmite priestor pre umiestnenie práčky. Sledujte úspornú prevádzku a energetickú triedu. Vyššia obstarávacia cena sa vám v neskorších nižších nákladoch často oplatí.

Investícia do tepelného čerpadla sa vráti v priemere za 7 rokov

Tepelné čerpadlo je celkom veľká investícia. Aké sú ale sadzby? A kedy sa vám peniaze za čerpadlo na úsporách energií vráti? Presne vám to spočíta projektant, ale hrubú predstavu si môžete urobiť aj sami.

Oplatí sa tepelné čerpadlo?

Po tepelných čerpadlách je v posledných rokoch veľký záujem. Hlavným dôvodom preto je, že sa jedná o veľmi úsporné vykurovacie zariadenie, ktoré je zároveň šetrné k životnému prostrediu. Oplatí sa však tepelné čerpadlo do každej domácnosti?

Aj vaša domácnosť môže byť zelená. Ukážeme vám, ako na to

Stále viac ľudí sa snaží správať ekologicky. Patríte k nim aj vy? Potom by ste mali vedieť, že zelenú domácnosť môžete dosiahnuť aj za pomoci ekologických spotrebičov.

Ako pripraviť interiér svojho domu na letné dni? Nahliadnite do sveta klimatizácií

Dôvodov k stavbe moderného domu alebo rekonštrukciu existujúceho bývania je určite niekoľko. Okrem nadčasového dizajnu spočívajú výhody nového vybavenia v tom, že v súčasnej dobe na trhu narazíte na vychytávky, ktoré obyvateľom domácnosti pomáhajú výrazne znižovať náklady a uľahčujú život.

Na čo sa zamerať pri výbere kuchynského drezu?

V prípade, že ste sa rozhodli pre kompletnú rekonštrukciu kuchyne, budete okrem novej kuchynskej linky riešiť aj rad doplnkov. Medzi nimi hrá kľúčovú úlohu drez a vodovodné batérie. O jeho tvaru, materiálu a veľkosti by ste mali mať predstavu už od začiatku, aby ideálne do vzhľadu novej kuchyne zapadol.

4 hlavné dôvody, prečo zlikvidovať starý kotol čo najskôr

Snívate o teplých radiátoroch bez večného prikladania a neporiadku? Práve teraz je ten najlepší čas na výmenu starého kotla za bezpracné, čisté a lacnejšie vykurovanie. Štát vám na neho totiž pridá nemalé peniaze. Prečo odprevadiť starý kotol z domu a nasťahovať si nové tepelné čerpadlo?

Výpočet spotreby elektriny: Zredukujte spotrebu a ušetrite!

Neustále stúpajúca cena elektriny trápi nejspíš všetky slovenskej domácnosti. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ako nájsť úspory vo výške niekoľkých stoviek až tisíc korún ročne. Pozrite sa, ako zatočiť s vysokými účtami za elektrinu raz navždy.

Zbavte sa horúčavy v podkroví

So stúpajúcimi teplotami je otázka, ako si udržať príjemnú teplotu v podkroví, stále častejšie. Pri hľadaní riešenia sa ľuďom ako prvý vybaví klimatizácia, s horúčavou je ale možné bojovať aj inak.

Tepelné čerpadlá budú aj v roku 2019 lacným a spoľahlivým zdrojom tepla

Vďaka tepelným čerpadlám sa zbavíte obáv z rastu cien elektriny či zemného plynu. Tento zdroj tepla využíva energiu, ktorá je zadarmo a je ňou vo vašom okolí dostatok, napr. Vonkajší vzduch, pôda vo vašej záhrade, geotermálne teplo, alebo studničná voda. Tepelné čerpadlá v tuzemsku nájdete u malých objektov typu mobilné bunka tak aj veľkých bytových domov alebo kancelárskych budov. Ak teda uvažujete o novom zdroji tepla, venujte tepelným čerpadlám pozornosť.

Tepelné čerpadlá IVT - stávka na istotu, ak hľadáte lacný a spoľahlivý zdroj tepla

Spoločnosť IVT je s viac ako 16 000 inštalovanými čerpadlami najväčším dodávateľom tepelných čerpadiel v Českej republike a na slovenské. Prvé tepelné čerpadlo inštalovali pracovníci tejto spoločnosti už v roku 1991. Zariadenie inštalované spoločnosťou IVT nájdete aj u budov, ktoré získali ocenenie typu "Stavba roka" či "Building Efficiency Award".

5 tipov, ako vyčistiť rýchlovarnú kanvicu, aby vyzerala ako nová

Usadil sa vo vašej rýchlovarnej kanvici vodný kameň? Nie je to nič neobvyklé. Práve preto existuje hneď niekoľko spôsobov, ako ho rýchlo a efektívne odstrániť.

Za päť rokov by malo byť v Česku 15% chytrých domácností. Najväčšej obľube sa tešia u nastupujúcej generácie

Chytré domácnosti alebo ich prvky sa teší najväčšej obľube u mladých ľudí. Veková skupina od 25 do 34 rokov totiž v Česku tvoria jednu tretinu všetkých užívateľov. Podľa predpovedí by pritom mal podiel slovenských chytrých domácností počas nasledujúcich piatich rokov vzrásť zo súčasných štyroch percent na pätnásť. Odborníci však upozorňujú, že tento odhad môže ovplyvniť celý rad faktorov, v prvom rade stav tuzemskej ekonomiky.

5 tipov, ako správne svietiť a ušetriť

S prichádzajúcou zimou sa výrazne predlžuje doba, po ktorú musia ľudia vo svojich domácnostiach svietiť. Nejde o obyčajné častejšie prepínanie vypínača, nesprávne svietenie môže prísť draho ako domáce rozpočty, tak i ľudské zdravie. Podľa odborníkov pritom stačí venovať pozornosť niekoľkých drobnostiam, aby sa svetlo v domácnostiach nestalo zdrojom nepohody a nepríjemných prekvapení, napríklad v podobe vysokého účtu za energie. Skúste sa inšpirovať!

Koľko tepla môže unikať oknami, strechou či obvodovými múrmi?

S príchodom zimy nadobúda na dôležitosti funkcie tepelnej izolácie stavby. Tá pritom závisí na konkrétnych riešeniach jednotlivých prvkov, či už sa jedná o okná, dvere, strechu, či obvodové múry. Pre všetky kľúčové časti stavby platia pravidlá, ktorých dodržaním môže byť dosiahnutý lepších izolačných vlastností. Na čo si z hľadiska únikov tepla z domu dať pozor a ako túto hrozbu u jednotlivých prvkov stavby eliminovať, približuje nasledujúci článok.

Krbové kachle dodajú interiéru dušu, a navyše veľa tepla

Premýšľate, ako efektívne vykurovať miestnosť, alebo rovno celú domácnosť? Stavte práve na krbové kachle, ktoré sa hodí ako do rodinného domčeka, tak na chatu či chalupu. Navyše môžu byť skvelým doplnkom do interiéru.

9 + 1 otázka na pevným klimatizáciám

Sparné leto je za nami. Ak vás niekoľkokrát napadlo, že potrebujete domov klimatizáciu, tak práve teraz majú firmy voľnejšie kapacity pre zákazky. Čo by ste mali vedieť, než nejakú oslovíte?

Vývoj chytrých domácností: Od Kutilova domu na tlačidlo po umelú inteligenciu a virtuálnu realitu

O takzvaných chytrých domácnostiach začali ľudia premýšľať už pred niekoľkými desiatkami rokov. Prvý šikovný dom vznikol v roku 1950, reálnejšie kontúry však získal až o štyridsať rokov neskôr vďaka Microsoftu. Od prelomu tisícročí išiel vývoj v tejto oblasti rýchlo vpred a len v Českej republike tak dnes máme chytrých domácností okolo štyroch percent. Budúcnosť potom podľa odborníkov do chytrých domov prinesie hlavne ovládania hlasom a neskôr tiež umelú inteligenciu či virtuálnu realitu.

4 tipy, ako zabezpečiť dom pred nežiaducimi návštevami

Idete na dovolenku a ako vždy tŕňom, aby ste našli svoj dom či byt tak, ako ste ho opustili? Prečítajte si, aká funkčné a zároveň elegantné opatrenia môžete vytvoriť, aby bol váš domov bezpečnejšie.

Vzduchotechnika na kľúč

Ak plánujete obstaranie vzduchotechniky do Vašich interiérov, obráťte sa na špecializovanú firmu, ktorá s Vami prejedná všetky potrebné náležitosti. Vypracuje pre Vás projektovú štúdiu s kompletnou dokumentáciou tak, aby vyhovovala priamo na mieru Vášmu domovu, či pracovisku. Zároveň si dohodnete finančnú a časovú náročnosť prác.

Viete, aký je rozdiel medzi septikom a nádržkou?

Či už vlastníte nehnuteľnosť, rekreačné stredisko či chalupu na samote pri lese, neminie vás otázka, čo s odpadovými vodami. Využiť septik alebo žumpu? Kým jímka je podstatne lacnejšia a nevyžaduje prípojku kanalizácie, septik vám naopak môže ušetriť financie pri samotnom prevádzky. Poznáte však aj ďalšie rozdiely, ktoré vám pri rozhodovaní pomôžu?

Ktorá výpust drezu je najvhodnejší?

Okrem materiálu a tvaru rozdeľujeme drezy tiež podľa typu výpuste. Jej veľkosť ovplyvní to, či bude do drezu možné nainštalovať ďalšie komponenty, ako je napríklad excentrické ovládanie alebo stále obľúbenejšie drvič odpadu. Výpust je súčasťou príslušenstva každého drezu spoločne s odbočkou na umývačku, prepadom a svorkami na uchytenie drezu.

Bezplatná encyklopédia radí, ako na úspory energií

Chystáte sa v najbližšej dobe na rekonštrukciu vášho bývania a chcete mať prehľad o tom, aké sú možnosti z hľadiska úspor energií? Potom vám určite bude veľmi užitočným radcom internetový portál E.ON Radca .

Vysnívaný kuchynský drez? žiadny problém

Kuchynské drezy sú bez preháňania dominantami celej miestnosti. Vždy to tak nebolo. Napríklad v minulom storočí nikoho príliš neoslňovali. Zvlášť v posledných rokoch si ale výrobcovia dávajú naozaj záležať na tom, aby vám ich vzhľadom doslova vyrazili dych. Myslíte si, že preháňame? Naopak. Najnovšie a najmodernejšie drezy sú krásne a vy sa nimi vydržíte kochať naozaj dlho.

Krásne solárne panely? Výroba energie zo slnka nemusí hyzdiť vašu strechu

Možno si pod solárnymi panelmi predstavíte neforemné kvádre, ktoré môžeme zahliadnuť niekde na poliach alebo nie zrovna estetické fotovoltaické panely na strechách slovenských domov. Lenže moderné solárne panely nemusí byť vôbec vidieť, alebo je na streche ani nezazrie. Pozrite sa na niekoľko šikovných i štýlových riešenie, ako vyrábať energiu zo slnka v rodinnom dome bez kompromisov na vzhľade príbytku.

Príjemná klíma už pri príchode domov? Nastavte si klimatizáciu na diaľku

Vraciate sa po náročnom dni a ako prvý vás víta chlad, alebo horúčava v závislosti na ročnom období? S tým je teraz koniec. Moderná klimatizácia Samsung chladí aj prikuruje. Pohodlne ju nastavíte na diaľku.

Ako ušetriť za energie? Solárne panely, pokrievky i papiňák

Máte sen o ešte krajšom a zdravším prostredie pre vás a vašich blízkych, ale stále len riešite financie? Začnite šetriť tam, kde sú nadmerné výdavky najzbytočnejší - na energiách. Dnešný článok prináša tipy, ako usporiť za plyn alebo elektrinu ihneď aj pomocou investícií do stavebných úprav.

Z akého materiálu zaobstarať žumpu k svojmu domu?

Staviate dom, chatu, či akýkoľvek iný objekt, a keďže v lokalite stavby nie je kanalizácia, je nutné odpadovej vody smerovať do žumpy? Ak áno, je potrebné pozrieť sa na to, aké žumpy dnes existujú, a aké majú výhody a nevýhody. To, že tá správna by mala byť vybraná hlavne vzhľadom na počet ľudí v domácnosti, to vie každý. Málokto ale tuší, z akých materiálov sa vyrábajú a aký je ten najlepší.

Protizlodějské špeciál - sušienka pod rohožkou je mýtus alebo Ako na správne zabezpečenie domu

Poznáte scénu z filmu Láska z pasáže, kedy Lukáš Vaculík vsúva sušienku pod rohožku, aby vedel, či sú majitelia doma, alebo je byt prázdny a pripravený na vybielenie? "Túto fintu nikto nepoužíva, je to úplný nezmysel. Bavil som sa s veľa ľuďmi, ale toto je úplná blbosť. Je ale zaujímavé, koľko ľudí tomu ešte stále verí ", smeje sa bývalý zlodej Miroslav Mikula fígľu sa sušienkou. Ako "pracujú" moderné zlodeji a ako zabezpečiť byt a dom pred vykradnutím?