InHaus články

Téma

Bytový design Interiér Zahrada zdravé bývanie Remeslá a služby Technológie Stavebníctvo Reality Projekty

kategórie

Barové stoličky Malé kuchynské spotrebiče Skrinky do kúpeľne, nábytok Toaletné stolíky Obývacie steny Hojdacie stoličky a kreslá Vinotéky, regály a stojany na víno Domáci bar, kuchynský bar Zimná záhrada Ohnisko Oplotenie a kamenné múry (gabióny) Záhradné sedacie súpravy Záhradné hojdačky a siete Študentský nábytok Postieľky a postele Ventilátory Dekoračné vankúše Rámčeky na fotky Veľkonočné dekorácie Kovanie - kľučky, guľa Dvere Vane Komody Krby a kachle Chaty a chalúpky Strechy Záhradné kvetináče a hrantíky Detské ložkoviny Pracovné stoly Kvetináče Záclony a závesy Rolety Náradie na spracovanie potravín Dózy a nádoby na potraviny Kuchynské doplnky Kúpeľňové príslušenstvo Bazény a wellness Grily - príslušenstvo Záhradné grily Záhradné altány, pergoly a skleníky Záhradné jazierka Detské koberce Kancelárske stoličky a kreslá Skrine a skriňové systémy Stojacie lampy Nástenné dekorácie Komerčné stavby Kuchynské drezy Kuchynské batérie Sprchové kúty a zásteny Stolové lampy Ostatné dekorácie Žalúzie a markízy Bytové domy Stavba Veľké kuchynské spotrebiče Jedálenská stolička Detský nábytok Šatňové skrine Pomôcky na upratovanie Strešné okná Podlahy Matrac Odkladacie stolíky Domáca elektronika Pomôcky na záhradníčenie a zavlažovanie Pracovňa, domácu kanceláriu Závesné svietidlá Komerčné objekty Kuchynské ostrovčeky Záhradné náradie Kuchynský riad Kuchynské linky Jedálenské stoly a sety Vianočné osvetlenie Konferenčné stolíky Koberce Šatne, skrine a skladovanie Okná Postele Posteľná bielizeň Záhradné sedenie Pohovky, gauče Detské a študentské izby Osvetlenie Terasa Záhradný nábytok Sedacie súpravy Vianočné dekorácie Podlahy, okná a dvere Kúpeľne Dekorácie Vykurovanie, klimatizácia, ventilácia, rekuperácia Jedáleň Spálne Dom a okolie domu Záhrada Kuchyňa Obývacie izby

Bytový design

Na čo myslieť pri výbere markízy

K jarným a letným mesiacom neodmysliteľne patrí posedenie na terase alebo balkóne. Až s markízou ho ale privediete k dokonalosti. Keď si budete chcieť dopriať energiu zo slnka alebo chytať bronz, necháte ju jednoducho zvinutú. Akonáhle vás ale slnko začne obťažovať a zatúžite po tieňa, markíza príde vhod. Akú ale vybrať? Mala by splniť všetky vaše priania a tiež ladiť s dizajnom budovy. Dôležité je myslieť aj na technické možnosti vášho domu či bytu.

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Sviatky jari nám do domu vpustí svieže tóny, pestré farby a kvetinovú výzdobu. Ovšem hlavným symbolom Veľkej noci sú vajíčka, ktoré môžeme ľubovoľne aranžovať a vždy bude dekorácie vyzerať skvele. Nižšie nájdete tipy na veľkonočné inšpirácie, ktoré budete mať hotové za pár minút.

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

V každej domácnosti by mala byť váza a v nej živé kvety. Ľudia z dediny môžu oponovať, že sú rozkvitnutá kvietky najkrajšie na lúke alebo okrasnom záhonu. Lenže v mestách je voňavých kvetiniek málo, preto si ich kúpime v kvetinárstve a prevoniame s nimi byt.

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou miestností?

Kvalitné osvetlenie musí byť neoddeliteľnou súčasťou každej domácnosti. Je potrebné si uvedomiť, že nejde len o nejaký estetický prvok, ale aj veľmi praktickú záležitosť, ktorá vám umožňuje bez problémov vykonávať domáce práce a odpočívať počas hodín, kedy už do bytu neprúdi denné svetlo. Okrem toho kvalita osvetlenia ovplyvňuje tiež váš zrak. Nevhodne zvolená svietidlá sú pomerne častou príčinou zhoršenia zraku.

Ako sa farby roka prejaví v interiéri?

Prečo sa volia farby roka a čo nás čaká v jarnej sezóne roka 2021? Farba roka odráža situáciu v spoločnosti a má nám pomôcť nahradiť to, čo nám v živote najviac chýba a po čom túžime. Aj keď si každá spoločnosť, ktorá farby vyrába alebo farebné trendy určuje o farbe pre nový rok rozhoduje individuálne, majú veľa spoločného.

Sedačka je srdcom každej obývačky

Sedacia súprava v prvom rade slúži k odpočinku. Po náročnom pracovnom dni sa na nej zaboríme a aspoň na pár vzácnych okamihov, či už s knihou či pohárom vína v ruke zabudneme na dianie okolo seba. Zapáčil sa vám tento scenár? Potom zostáva jediné - vybrať takú sedačku, ktorá vám to umožní.

Aké sú aktuálne trendy v oblasti sedacích súprav do bytov a rodinných domov?

Chystáte sa na obstaranie nového nábytku do vašej domácnosti a chcete ísť s dobou, aby vybavenie bytu či rodinného domu pôsobilo moderne a išlo s najnovšími trendmi? Asi najdôležitejšie a okrem spálne najvyužívanejšie miestností každej domácnosti je obývacia izba. V ňom spravidla hrá prím sedacia súprava. Ako na jej výber a aké sú v tomto smere nové trendy?

Video návod na netradičné balenie darčekov

Ako zabaliť vianočný darček kreatívne a netradične? Nechajte sa inšpirovať na videu.

Netradičný vianočný stromček

Vianočný stromček nemusí byť nutne jedľa, borovica alebo smrek. Ak nelipnete na klasickom vianočnom stromčeku, inšpirujte sa nasledujúcimi nápady. Netradičný vianočný stromček možno vyrobiť mnohými spôsobmi a použiť rôzne materiály.

VIDEO nápady na vianočnú výzdobu

Ak radi tvoríte a inšpirujete sa nápady druhých, máme pre vás niekoľko zaujímavých tipov, ako si vyrobiť vianočnú dekoráciu. Vytvorte si originálne vianočné veniec z použitých kávových filtrov, vianočné ozdoby z povrázku a lepidla alebo si rozsvieťte dom pomocou zaváracích pohárov. Fantázii sa skrátka medze nekladú.

Video návody na svietiace vianočné guľu, 3D papierové ozdoby a ďalšie vianočné dekorácie

Neviete, čo robiť za dlhých jesenných večerov? Skúste tvoriť. Blížia sa vianočné sviatky as nimi aj upratovanie a zdobenie našich domovov. Vytvorte si vlastné dekorácie podľa nasledujúcich návodov. Sú z dostupných materiálov a ich výroba vám nezaberie príliš času. Prizvite ostatných členov rodiny a bavte sa tvorením sviatočných dekorácií.

Obrazy do spálne navodí tú správnu relaxáciu

Svet plný stresu nepridá na pohode nikomu, a preto je veľmi dôležité sa vo svojom domove obklopiť rodinou a peknými vecami. Ako oáza pokoja je predurčená spálne, dbajte na správne farebné odtiene a dekorácie, ktoré navodia tú správnu atmosféru. V našom článku sa dozviete, aké dekorácie sú do spálne vhodné a ako z minimálneho priestoru vyťažiť maximum. Nemusíte sa báť, stačí pozmeniť farebné spektrum a zaobstarať si nejaké obrazy a spálne bude tým najlepším miestom pre relax.

10 tipov na vianočné dekorácie

Prinášame vám desať tipov na vianočné dekorácie, ktoré bez veľkého úsilia zvládnete vyrobiť. Použité materiály sú ľahko dostupné pre každého. Do tvorenie môžete zapojiť celú rodinu a spoločne príjemne stráviť predadventný čas.

Nezatracujte koberce, do domácnosti sa hodí

Kým predtým v domácnostiach bývali takmer v každej miestnosti, dnes pomaly mizne. Nahrádzajú je parkety, lino, plávajúca podlaha či vinylové podlahy. Tie sú jednoduchšie na údržbu a v očiach mnohých ľudí aj modernejšie. Napriek tomu by bola veľká škoda, keby koberce z domácností úplne vymizli.

Ako na interiér v štýle Provence? Kľúčom je Provence nábytok

Provence je názvom tradičného kraja juhovýchodnej Francúzsko s neopakovateľnou atmosférou. Slnkom zaliaty juh Francúzska je charakteristický nádhernou krajinou, ktorej dominuje tradičný levanduľovej lány. Všadeprítomnou vôňu levandule dopĺňajú romantické kamenné stavby. Kúzelný dojem umocňujú vidiecke interiéry, typické svojou útulnosťou, so štipkou francúzskeho šarmu a dávkou vkusné romantiky. Provence je tiež štýl bývania, inšpirujúca sa francúzskym vidiekom. Jeho základom je Provence nábytok.

Zmena dispozície bytu môže zásadne premeniť celé bývania.

Rekonštrukcia a stavebné úpravy v bytoch nie sú nič neobvyklé, rad bytov svojim usporiadaním nezodpovedá predstavám a potrebám majiteľov, ktorí preto pristupujú aj k radikálnejším zmenám, ako sú zmeny dispozície bytu. Staré panelákovej byty tak môžu vďaka šikovným zásahom architektov a stavebných firiem ľahko vyzerať ako moderné byty v novostavbe. Zmenu dispozície rieši najčastejšie staršie páry, ktorým zostávajú nevyužité miestnosti po deťoch, alebo naopak mladé rodiny, ktoré majú priestoru málo.

Aby bola vaša spálňa trendy

Spálňa je v prvom rade miestom odpočinku, kde budete relaxovať po náročnom pracovnom dni. Z toho dôvodu majú byť výmaľba, nábytok a bytové doplnky vybrané s citom a nemali by pôsobiť rušivým dojmom. Čo je v spálňovom svete tento rok in?

Kúpeľňa, alebo obytná miestnosť? Oboje!

Aj kúpeľňa sa v mnohých ohľadoch môže vyrovnať obytné miestnosti. Postačí, keď ju vybavíte vhodnými doplnkami. Poradíme vám, na ktoré sa zamerať.

Kuchynské ostrovčeky - trend, ktorý nezostarne

Preč je doba úzkych panelákových kuchýň, ktoré vzbudzovali stiesnené pocity. Kuchyňa je srdcom každého domu či bytu. Slúži pre stretávanie rodiny, zhutnenie rodinných vzťahov a ako taká by mala mať adekvátny priestor v závislosti od počtu členov rodiny. To už pochopili v mnohých domácnostiach, kde sa dnes presadzujú kuchyne v netradičnom, ale v praktickom a štýlovom usporiadanie. Centrom moderných kuchýň sa stávajú komfortné kuchynské ostrovčeky.

Inšpirácia z Islandu: minimalistickej kuchyni

Minimalisticky elegantný kuchynský priestor je snom všetkých tých, ktorí hľadajú funkčné a moderný štýl, prepojený s jednoduchým a nadčasovým dizajnom. Štýl islandského bývanie je, pre nás Európanov, ešte stále málo známy. Mieša kokteil z prvkov starožitných, prakticky jednoduchých alebo futuristicky rozbujelých. Často spája dva materiály: drevo a kameň. Aj keď to môže pôsobiť náhodne a trochu chaoticky, je v islandskom minimalistickom štýle bývania všetko podmienené jednému základnému pravidlu - všetko musí byť pohodlné, praktické a hlavne útulné. A prekvapivo len stačí si pohrať a tieňovať farbami a vybrať vhodný a kvalitný materiál.

Aby sa vám aj v minibyte dobre bývalo

Hovorí sa, že čo je malé, to je pekné. A platí to aj o bývanie, hoci v tomto prípade by sme toto známe príslovie skôr poupravili na: čo je malé, môže byť pekné. Ak sa budete držať našich rád a odporúčaní, môžete si byť istí, že váš malý bytík bude vašej zlatú Kličko. Malú, ale pohodlnú, a teda útulnú, v ktorej sa vám bude bývať doslova jedna báseň.

Spestrite si varenie najnovšími trendmi

Neustále sa meniace módne trendy zasahujú aj sféru bytových interiérov. Nevynímajúc ani oblasť kuchýň, kde je uprednostňovaná praktickosť a funkčnosť. Ako by teda mala vyzerať štýlovo zariadená kuchyňa?

Kusový koberec na každú podlahu

Zatepľuje a je skvelým zvukovým izolantom. K tomu pohlcuje prach a zdobia interiér. Reč je o klasickom kusovom koberci, ktorý v poslednej dobe zažíva akési znovuzrodenie a nachádza si cestu do čoraz väčšieho počtu domácností.

Moderným obývacím stenám vládnu horizontálne línie a jednoduchý dizajn

Obývacia izba je miestom, v ktorom odpočívame a stretávame sa so svojimi príbuznými a priateľmi. Na to by sme okrem iného mali myslieť aj pri výbere obývacie steny.

Vianočné osvetlenie k zime skrátka patria

Vianoce právom patrí medzi najkrajšie obdobie roka. Ich atmosféru si však môžeme navodiť dávno pred ich vypuknutím. Dopomôžu nám k tomu okrem iného správne zvolené vianočné osvetlenie a dekorácie.

Dekorovanie obývacej izby ako dejisko mnohých udalostí

Obývačka je miesto pre stretávanie rodiny (podobne ako kuchyňa), zároveň tam odpočívame, hráme hry, možno aj cvičíme a pracujeme. Ide o miestnosť s mnohými využitiami, a preto je dôležité vybrať nielen vhodné zariadenie, ale aj dekorácie, ktoré osvieži miestnosť a neutopí ho. Asi viete, aká dôležitá je súhra všetkých maličkostí. Aby nábytok ladil s gaučom a kobercom, prípadne sa záclonami. U dekorácií sa predpokladá ich krása alebo dizajn, ktorý správnym spôsobom dotvorí priestor. Často sa ale stane, že to s dekorovaním preženieme, a potom nevieme, kam s očami, pretože je toho všade moc. Striedmosť je správny spôsob.

Ako prestrieť stôl, pri ktorom vám bude chutiť?

Narodeniny, svadby, promócie, sviatočná večera aj obedy majú jedno spoločné. Vždy oslavujete jedinečnú udalosť pri stole plného jedla a pitia. Pretože človek, ako rozmanitý tvor, jej nielen ústami, ale aj očami, musí tabule k niečomu vyzerať. Ako kombinovať farby a vzory, aby vznikol dokonalý efekt, ktorý prebúdza v ľuďoch chuť k jedlu?

Vzdelávanie počas praxe dizajnéra

Pamätáte ešte na dobu, kedy len málokto poznal povolania interiérového dizajnéra? Áno, už je to pekných pár rokov, kedy sa táto služba stala populárnou a viac využívanú. Počas tej doby sa nezmenila len dopyt a ponuka, ale i rad ďalších vecí od materiálov až po technológie.

Ostrovková kuchyňa je jedným z moderných trendov. Inšpirujte sa aj ďalšími tipy na nadčasové bývanie

Predstava o prakticky a zároveň moderne zariadenej kuchyni sa v priebehu rokov mení. Aké sú trendy tejto doby a čo by sa mohlo hodiť aj do vašej kuchyne? To sa dozviete v tomto článku.

Dekoračné vankúšiky pozdvihnú každý interiér

Povedali by sme obyčajné dekoračné vankúšiky. Ony ale dokážu hotové divy. Z nudného interiéru akoby mávnutím prútika prakticky okamžite vytvorí interiér šmrncovný. Ak však zvolíte tú pravú polštářkovou kombináciu.