aktuálne články

Na čo myslieť pri výbere markízy

Na čo myslieť pri výbere markízy

Ako vybrať záhradný nábytok a na čo si dať pozor pri údržbe?

Ako vybrať záhradný nábytok a na čo si dať pozor pri údržbe?

Na čo si dať pozor pri výbere detského obliečky

Na čo si dať pozor pri výbere detského obliečky

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Ako vybrať fotorámik, ktorý sa k fotke bude hodiť?

Ako vybrať fotorámik, ktorý sa k fotke bude hodiť?

Pri výbere detskej postele hrá bezpečnosť prím

Pri výbere detskej postele hrá bezpečnosť prím

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou miestností?

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou…

Související články

Fototapety na stenu do interiéru jednoducho patrí

Fototapety na stenu do interiéru jednoducho patrí

súvisiace

Obrazy do spálne navodí tú správnu relaxáciu

Svet plný stresu nepridá na pohode nikomu, a preto je veľmi dôležité sa vo svojom domove obklopiť rodinou a peknými vecami. Ako oáza pokoja je predurčená spálne, dbajte na správne farebné odtiene a dekorácie, ktoré navodia tú správnu atmosféru. V našom článku sa dozviete, aké dekorácie sú do spálne vhodné a ako z minimálneho priestoru vyťažiť maximum. Nemusíte sa báť, stačí pozmeniť farebné spektrum a zaobstarať si nejaké obrazy a spálne bude tým najlepším miestom pre relax.

Dekorácie, ktoré presne zapadnú

Bolo obdobie, kedy sa do domácností zhotovovali rôzne dekorácie a čím ich bolo viac, tým lepšie. Nielen, že to nebolo ľahké na údržbu, ale aj mnohokrát bolo dekorácií toľko, že sa navzájom prebíjal a výsledný efekt bol skôr divoký, než vkusný. V súčasnej dobe platí dvojnásobne, že menej znamená viac. Preto by dekorácie vo vašom domove a predovšetkým v spálni nemali byť prehnané. Spálňa by mala ladiť v jednoduchých farbách, ktoré k sebe pasujú. Medzi najobľúbenejšie patria kombinácia šedej, bielej a ružovej alebo modrej. Ďalej je to béžová, hnedá a biela alebo kombinácia dvoch farieb ako je čierna a fialová, biela a tyrkysová alebo zelená a sivá.

Platí pravidlo, že ak máte nábytok svetlý, sú vhodné kombinácie tmavších odtieňov a naopak. Aj steny môžu byť vymaľované len niektoré. Buď len jedna, tá ktorá prilieha k posteli a alebo protiľahlé. Na stenu si môžete zavesiť dva druhy obrazov. Buď jednoduchý obraz, ktorý bude vedený v kontrastnej farbe, aby na prvý pohľad zaujal, ale prirodzene zapadol do konceptu spálne a alebo obraz v kombinácii s rodinnými fotkami, ktorý doplní rodinnú atmosféru.

Farby, ornamenty, abstrakcie

Kontrastný obraz by mal zapadnúť a príliš nerušiť pokojovú zónu, ktorú potrebujeme v spálni navodiť. Je dobré siahnuť po abstraktných obrazoch, ktoré vás odpútajú od každodenného stresu a vy nad nimi len veľmi okrajovo budete premýšľať. Veľmi obľúbená sú témy vesmíru, lesa alebo pláže. Obraz by však nemal príliš biť do očí.

Rodinné fotografie a obrazy

Stále viac obľúbená kombinácia, ktorá vás bude baviť. Obrazy, ktoré dáte dohromady s kolážou rodinných fotografií, bude k sebe dokonale pasovať. Majte kúsok steny v spálni vyhradenú spomienkam na dovolenku, oslavu či vašim potomkom. Obraz môže byť v tomto prípade buď dominantou uprostred alebo ako doplnenie celku v rohu vašich fotografií. Veľmi dobre spolu budú vyzerať obrazy z prírody a vaše fotografie z výletov. Rodinné fotografie vašich detí skvele doplní abstraktné motívy. Vďaka tomu, že na webových stránkach nájdete niekoľko rôznych veľkostí obrazov, môžete obrazy a fotografie kombinovať bez obmedzenia.

Fotoobrazy, akrylové alebo maľované na sklo

Techniky, ktorými sú teraz obrazy vytvárané sú veľmi prepracované. Obrazy vyzerajú ako živé a vďaka technologickým postupom, bude obraz vyzerať skvele aj niekoľko rokov. Obrazy sú vybavené ochranou pred zničením, slnečným žiarením, ale aj pred vodou. Veľmi obľúbené sú fotoobrazy, ktoré vás svojou farebnosťou a reálnosťou poteší. Vyberať môžete z niekoľkých veľkostí a prevedení. Môžete mať aj niekoľko obrazov, ktoré dohromady vytvárajú scenériu a môžu byť rozvesené aj samostatne.

Pretože je každý človek iný a má iné potreby, tak i kombináciou a farieb je u obrazov nekonečne veľa. Preto vyberajte starostlivo tak, aby sa vám obraz na prvý pohľad páčil a nepôsobil na vás depresívne. V spálni je potreba odpočívať, nemajte čierne myšlienky pred spaním. Správne zvolené obrazy do spálne vás môžu rýchlo upokojiť a navodiť tú správnu atmosféru pre spánok a domácu pohodu.

Autor: InHaus.cz