InHaus články

Téma

Bytový design Interiér Zahrada zdravé bývanie Remeslá a služby Technológie Stavebníctvo Reality Projekty

kategórie

Barové stoličky Malé kuchynské spotrebiče Skrinky do kúpeľne, nábytok Toaletné stolíky Obývacie steny Hojdacie stoličky a kreslá Vinotéky, regály a stojany na víno Domáci bar, kuchynský bar Zimná záhrada Ohnisko Oplotenie a kamenné múry (gabióny) Záhradné sedacie súpravy Záhradné hojdačky a siete Študentský nábytok Postieľky a postele Ventilátory Dekoračné vankúše Rámčeky na fotky Veľkonočné dekorácie Kovanie - kľučky, guľa Dvere Vane Komody Krby a kachle Chaty a chalúpky Strechy Záhradné kvetináče a hrantíky Detské ložkoviny Pracovné stoly Kvetináče Záclony a závesy Rolety Náradie na spracovanie potravín Dózy a nádoby na potraviny Kuchynské doplnky Kúpeľňové príslušenstvo Bazény a wellness Grily - príslušenstvo Záhradné grily Záhradné altány, pergoly a skleníky Záhradné jazierka Detské koberce Kancelárske stoličky a kreslá Skrine a skriňové systémy Stojacie lampy Nástenné dekorácie Komerčné stavby Kuchynské drezy Kuchynské batérie Sprchové kúty a zásteny Stolové lampy Ostatné dekorácie Žalúzie a markízy Bytové domy Stavba Veľké kuchynské spotrebiče Jedálenská stolička Detský nábytok Šatňové skrine Pomôcky na upratovanie Strešné okná Podlahy Matrac Odkladacie stolíky Domáca elektronika Pomôcky na záhradníčenie a zavlažovanie Pracovňa, domácu kanceláriu Závesné svietidlá Komerčné objekty Kuchynské ostrovčeky Záhradné náradie Kuchynský riad Kuchynské linky Jedálenské stoly a sety Vianočné osvetlenie Konferenčné stolíky Koberce Šatne, skrine a skladovanie Okná Postele Posteľná bielizeň Záhradné sedenie Pohovky, gauče Detské a študentské izby Osvetlenie Terasa Záhradný nábytok Sedacie súpravy Vianočné dekorácie Podlahy, okná a dvere Kúpeľne Dekorácie Vykurovanie, klimatizácia, ventilácia, rekuperácia Jedáleň Spálne Dom a okolie domu Záhrada Kuchyňa Obývacie izby

Zdravé bydlení

6 jednoduchých krokov, vďaka ktorým zostanete zdravá

Stačí len malé zmeny! Aj tie vám pomôžu k dosiahnutiu vašich cieľov a vybudovanie nových zvykov, vďaka ktorým budete zdravší a vitálnejší. Príklad? Nemusíte hneď od základu prekopať celý jedálniček, možno by stačilo pridať viac zeleniny alebo nejesť veľké porcie.

Suchý vzduch škodí organizmu ... Ako sa môžete brániť?

Svetová organizácia WHO odhaduje, že až 90% času trávime v budovách. A pretože v čase Koronavirové krízy bývame väčšinou doma, mali by sme v našej domácnosti dbať na správne ovzdušie. Je dôležité sa zamerať nielen na správnu teplotu a čistotu vzduchu, ale aj na optimálnu vlhkosť. To všetko ovplyvňuje naše zdravie v rôznych smeroch.

Ako si vybrať správnu tvrdosť matraca

Správne vybraná matrac by mala byť prispôsobená osobným preferenciám a zdravie užívateľa. Nákup matrac zahŕňa výber veľkosti modelu, typu výplne a nakoniec tiež tvrdosti.

Buďte potravinovo sebestační! Aj vo svojej domácnosti!

Viete, že veľa potravín si môžete vyrobiť doma? Pomocnú ruku vám ponúkajú nielen výkonní roboti, ale aj špeciálne náradie na spracovanie potravín! Aké vychytávky by vo vašej kuchyni nemali chýbať?

Čo je základom záhradného jazierka? jeho dno

Základom každého záhradného jazierka je jeho kvalitne vyriešené dno. Malo byť pokryté kvalitnou geotextíliou a fóliou. Zlá geotextílie sa môže vytratiť a vyhnít, nekvalitné fólie časom popraskanú alebo sa rozpadne a voda z jazierka potom bude presakovať do jeho podložia.

Zelené strechy sú stále obľúbenejšie. Tento rok oslávi prvý svetový deň

Tento rok prvýkrát oslávime Svetový deň zelených striech. Ten vyhlásila Európska federácia zelených striech a pripadne už na túto sobotu 6. júna. Obľuba takzvaných vegetačných striech v Česku pritom z roka na rok rastie, už ale zďaleka nejde len o trendy záležitosť. Takzvané zelené vegetačné strechy sú totiž funkčné, keďže prispievajú k ochladeniu domu a vytvárajú príjemnú mikroklímu hlavne v mestách, kde nahrádzajú chýbajúce zeleň.

Aké kuchynské náčinie potrebujú nadšené pekárky a cukrárky?

Gazdinky, ktoré prepadli pečenie, majú neraz celú jednu kuchynskú skrinku vyhradenú na všetko možné kuchynské náčinie, ktoré ku svojim výtvorom potrebujú. Bez správnych formičiek, formičiek a ďalších pomôcok totiž majstrovské diela nevytvoríte.

5 tipov, ako mať doma čisté ovzdušie

V zimných mesiacoch je dlhšie tma a počasie je menej prívetivé, preto trávime viac času v uzavretých priestoroch, či už doma alebo v kancelárii. O to viac by sme mali myslieť na to, aby prostredie, ktoré nás obklopuje, bolo zdravé - a to predovšetkým u alergikov a astmatikov. Práve zima je totiž perný obdobím pre tých, ktorí trpia alergiou na prach, plesne či roztoče. Čo robiť preto, aby ste dýchali čistý vzduch?

5 tipov, ako mať doma čisté ovzdušie

V zimných mesiacoch je dlhšie tma a počasie je menej prívetivé, preto trávime viac času v uzavretých priestoroch, či už doma alebo v kancelárii. O to viac by sme mali myslieť na to, aby prostredie, ktoré nás obklopuje, bolo zdravé - a to predovšetkým u alergikov a astmatikov. Práve zima je totiž perný obdobím pre tých, ktorí trpia alergiou na prach, plesne či roztoče. Čo robiť preto, aby ste dýchali čistý vzduch?

Dózy a nádoby na potraviny pomáhajú neplytvať jedlom aj upratať

Základom upratané kuchyne rozhodne nie je len dostatok zásuviek a skriniek v obrie kuchynskej linke, kam sa dá všetko schovať. Potrebujeme vhodné organizéry, dózy a nádoby na potraviny. Tie vie naviac chrániť potraviny a predlžujú ich životnosť.

Kvalitný spánok znižuje riziko ochorenia. Dôležité je zatemnenie a vetranie

Dlhé zaspávanie, prevaľovanie, skoré vstávanie. To sú len niektoré spánkové poruchy, ktoré človeka môžu pekne potrápiť. Podľa prieskumov má so spánkom problém viac ako 40 percent ľudí. Mnoho z nich však vôbec nevie, že sa jedná o poruchu, ktorá môže spôsobiť nemalé zdravotné problémy. Práve preto si celý svet 21. marca pripomína Medzinárodný deň zdravého spánku, ktorého cieľom je rozšíriť povedomie širšej verejnosti o význame zdravého spánku.

Potrpíte si na teplé jedlo? Bez hrnca a nože neuvaríte

Skúsené gazdinky vedia, že kuchyňa je kúzelné miesto plné malých pomocníkov, uľahčujúcich každodennú prípravu pokrmov pre celú rodinu. A len ony majú prehľad, v ktorom šuplíku sa nachádza nože, v akej skrinke sú hrnce, lívanečník a zapekacia misa. Práve toto kuchynské náčinie, ktoré často nie je na prvý pohľad vidieť, preukazuje najväčšiu službu. Bez čoho sa v kuchyni nezaobídete vy?

Cítite sa biedne? Vystavujte sa jasnému svetlu, zlepší vám to náladu

Vianočná atmosféra je preč, niektorí sa spamätávajú z finančných výdavkov za sviatočné dni, počasie vonku je ponuré a dlhé letné dni sú v nedohľadne. Niet sa čomu diviť, keď pod ťarchou týchto okolností pociťujete smútok alebo prepadáte depresii. Údajne najdepresívnejšiu deň roka, takzvané modré pondelok, pripadá tento rok na 21. januára. Napriek ponurému období môžete urobiť dve maličkosti, ktoré vám zlepšia náladu. Choďte von na čerstvý vzduch, aj keď vonku zrovna nesvieti slnko. A ak radšej zostanete v teple vnútri budovy, sadnite si aspoň čo najbližšie k oknu.

Ako správne vetrať v priebehu celého roka?

Ten pocit, že je v miestnosti potreba vyvetrať, každý pozná. Jednoducho otvoriť okno a pustiť dnu čerstvý vzduch. Napriek tomu väčšina z nás vetrá zle - v zime prichádza o teplo z kúrenia, v lete si naopak byt zbytočne ohrieva a navyše ešte neustále bojuje s nadmernou vlhkosťou.

10 tipov, ako obmedziť plast v domácnosti

Obľúbené pláže v Dominikánskej republike zaplavili plasty. Mikroplastu sa objavili aj v pitnej vode. Veľrybe našli v žalúdku 80 plastových tašiek a ďalšie plastový odpad - zachrániť sa ju už nepodarilo. Znie vám to ako správy z hororu? Ono to tak trochu horor ho. Celosvetovo jednoznačne zlyháva systém recyklácie plastov, a pritom svet produkuje dennodenne nové. Je čas s tým niečo urobiť a najlepšie začať u seba. Poďme dať spolu dohromady 10 možností, ako pomôcť planéte neudusiť sa v mori plastového odpadu. Mimochodom viete, že 96 percent odpadu, ktorý sa nájde v mori, je plast?

Kuchyňa je najšpinavšie miesto v domácnosti

Čisté prostredie je základom zdravej domácnosti. Existuje však veľa miest, na ktoré pri upratovaní zabúdame, alebo by nás vôbec nenapadlo, že sú rajom baktérií. Práve tie sa v najväčšom množstve nachádza v kuchyni, kde pripravujeme a konzumujeme jedlo. Niektoré z nich môžu byť životu nebezpečné.

Kam vyhadzovať staré použité batérie?

Doma nás bežne obklopuje až 50 batérií rôznych druhov a veľkostí, ktoré napája naše elektronických pomocníkov. Či už ide o detské hračky, nástenné hodiny či trebárs diaľkové ovládače. Použité batérie rozhodne do komunálneho odpadu nepatrí.

Trúfnete si na domácej kompostovanie? Nie je to tak ťažké ...

Možno už nejakú dobu na svojej záhradke pestujete ovocie a zeleninu, ale napríklad ešte len sa záhradníčením začínate. A premýšľali ste už o tom, že by ste sa pustili do domáceho kompostovania? Keď dodržíte niekoľko základných pravidiel, nie je to ťažké, je to praktické a odmenou vám bude kvalitný úroda.

Staňte sa majstrami v zaváranie aneb objavte dlhú trvanlivosť a nekonečné chute skryté v pohároch

S jeseňou prichádza čas žať vypestovanú úrodu. Hojnú úrodu, ktorú nestačíte ihneď spotrebovať, si môžete ľahko uskladniť. Z plodov vašej záhradky možno v zavarených pohároch vytvoriť nápadité kompozície chutí a farieb tak z ovocia, tak zeleniny, húb a prípadne i mäsa. V zime vám potom čerešňový kompót alebo jahodová marmeláda milo pripomenú preslnené letné dni. Sterilizácia potravín nie je zložitá a v dnešnej dobe existuje už mnoho spôsobov, ako ich konzervovať. Ak dodržíte jednoduché pravidlá, zaváraním zničíte mikroorganizmy, pričom si suroviny zachovajú svoju chuť, vôňu aj farbu a v chladnom a tmavom prostredí vám vydrží aj niekoľko rokov.

Ako si vybrať obliečky

Obliečky je základným predpokladom hlbokého pokojného spánku. Je samozrejmé, že v prvom rade musí zásadám zdravého spania zodpovedať matrace a posteľ, obliečky je však hneď v ich závese. Bez neho si skrátka zaslúžený odpočinok nevychutnáte tak, ako by ste si predstavovali.

Ako správne vyvetrať a mať doma vždy čerstvý vzduch?

Vyvetrať vydýchaný vzduch v miestnosti je jednoduché. Proste otvorte okno as ním dovnútra vpustíte veľa čerstvého vzduchu. A s ním aj všetky alergény, prach a iné nečistoty, ktoré na vás číhajú v mestách i na dedinách. Je snáď lepšie zostať zabarikádovaný doma a čakať na zvyšujúce sa úroveň oxidu uhličitého?

5 pravidiel pre výber novej postele

Prebúdzate sa ráno rozlámaní a spotení? Problém bude v zlej posteli a nevhodných materiáloch. Ak sa rozhodujete pre kúpu novej, zamerajte sa na niekoľko zásadných pravidiel, ktorá vám uľahčí výber, aby ste nesiahli vedľa. Ako na kúpu novej postele a matrace poradia tento článok.

Poznáte Márii Kondo a FlyLady? Svetové trendy v upratovaní zmení rodinný život aj vám

Mať vždy upravený a elegantný domov žiariace čistotou je sen snáď každého z nás. Takýto stav ale nie je samozrejmosťou. Hlavne ak máte deti, stáva sa boj s neporiadkom sizyfovskú úlohou a občas sa vám môže zdať, že nerobíte nič iné ako upratujete. Pozor! Nie ste v tom sami. Ak neviete, ako s večným neporiadkom skoncovať, pokračujte v čítaní.

Aké bylinky môžeme pestovať na balkóne?

Nevlastníte záhradu ani skleník? Nevadí, aj tak si môžete navariť špeciality alebo umíchat mojito s domácimi bylinkami. Mnoho druhov možno bez problémov pestovať v kvetináči na balkóne.

Smoothie, zdravý nápoj pre telo i dušu

A je to konečne tu - dá sa nakúpiť veľa čerstvého, voňavého a chutného ovocia i zeleniny. Jar a leto skrátka priamo nabáda k tomu, využiť všetky dostupné dary prírody v kuchyni. Vybrali sme pre vás niekoľko smoothie - zdravých ovocných a zeleninových kokteilov, ktoré urobia dobre vášmu telu, ale aj duši ...

84 miliónov Európanov žije v príliš vlhkých domácnostiach, čo u nich spôsobuje ochorenie dýchacieho ústrojenstva

Nová štúdia nemeckého výskumného inštitútu Fraunhofer Institut für Bauphysik (Fraunhofer IBP) odhalila, že 84 miliónov Európanov žije v príliš vlhkých domácnostiach, čo u nich spôsobuje ochorenie dýchacieho ústrojenstva, ako je astma alebo chronická obštrukčná choroba pľúc (CHOCHP). Výdavky európskych štátov na astmu a CHOCHP, pokiaľ ide o hospitalizácie, stratu produktivity a lekársku starostlivosť, činí každý rok 82 miliárd eur.

Saunu si môžete postaviť aj v byte. Dovoliť si ju môže každý

Preč sú doby, kedy si domáce sauny zhotovovali len majetní majitelia rodinných domov. Saunu na mieru si dnes môže dovoliť každý, kto má voľné miesto vo veľkosti šatníkovej skrine. Najjednoduchšie sauna stojí okolo desať tisíc korún.

Bývanie ako v nebi

Chceli by ste zaspávať na čerstvom vzduchu s hviezdami nad hlavou a budiť sa pohľadom do korún stromov? Nemusíte kvôli tomu nutne bývať pod širákom. Stačí sa nasťahovať sa do podkrovia, ktoré je samo o sebe predurčené byť miestom, spĺňajúcim princípy zdravého bývania.

Chcete zvýšiť koncentráciu svojich detí pri učení? vetrajte

Prirodzené vetranie predstavuje jeden z kľúčových faktorov zdravého, a vo výsledku spokojného bývania. Dostatočný prísun čerstvého vzduchu v priebehu dňa i noci zásadne ovplyvňuje duševnú pohodu a fyzickú kondíciu každého z nás. Na závažné zdravotné dôsledky pobytu v uzavretom priestore, kde je zlé mikroklímu, upozorňuje štúdia Healthy Homes Barometer 2016. Tú spracovala Humboldtova univerzita pre 14 európskych krajín vrátane Českej republiky. Medzi najzávažnejšie problémy patrí krčné alebo nosné infekcie, tie pravidelne trápi takmer 70% Čechov. Naopak zdravé vnútorné prostredie a dostatok čersvého vzduchu pôsobí ako liek - až o 15% zvyšuje koncentráciu našich detí.

Chráňte domov pred škodlivými látkami

Ak máte doma alergika je dobré zabezpečiť bývanie proti alergénom. Možností je veľa, od otieranie kvapiek vody až po premiestnení domácej tlačiarne. Pozrite sa na niekoľko tipov, ktoré sťažiť nežiadúcim látkam prístup do vášho bytu, či domu.