InHaus články

Téma

Bytový design Interiér Zahrada zdravé bývanie Remeslá a služby Technológie Stavebníctvo Reality Projekty

kategórie

Barové stoličky Malé kuchynské spotrebiče Skrinky do kúpeľne, nábytok Toaletné stolíky Obývacie steny Hojdacie stoličky a kreslá Vinotéky, regály a stojany na víno Domáci bar, kuchynský bar Zimná záhrada Ohnisko Oplotenie a kamenné múry (gabióny) Záhradné sedacie súpravy Záhradné hojdačky a siete Študentský nábytok Postieľky a postele Ventilátory Dekoračné vankúše Rámčeky na fotky Veľkonočné dekorácie Kovanie - kľučky, guľa Dvere Vane Komody Krby a kachle Chaty a chalúpky Strechy Záhradné kvetináče a hrantíky Detské ložkoviny Pracovné stoly Kvetináče Záclony a závesy Rolety Náradie na spracovanie potravín Dózy a nádoby na potraviny Kuchynské doplnky Kúpeľňové príslušenstvo Bazény a wellness Grily - príslušenstvo Záhradné grily Záhradné altány, pergoly a skleníky Záhradné jazierka Detské koberce Kancelárske stoličky a kreslá Skrine a skriňové systémy Stojacie lampy Nástenné dekorácie Komerčné stavby Kuchynské drezy Kuchynské batérie Sprchové kúty a zásteny Stolové lampy Ostatné dekorácie Žalúzie a markízy Bytové domy Stavba Veľké kuchynské spotrebiče Jedálenská stolička Detský nábytok Šatňové skrine Pomôcky na upratovanie Strešné okná Podlahy Matrac Odkladacie stolíky Domáca elektronika Pomôcky na záhradníčenie a zavlažovanie Pracovňa, domácu kanceláriu Závesné svietidlá Komerčné objekty Kuchynské ostrovčeky Záhradné náradie Kuchynský riad Kuchynské linky Jedálenské stoly a sety Vianočné osvetlenie Konferenčné stolíky Koberce Šatne, skrine a skladovanie Okná Postele Posteľná bielizeň Záhradné sedenie Pohovky, gauče Detské a študentské izby Osvetlenie Terasa Záhradný nábytok Sedacie súpravy Vianočné dekorácie Podlahy, okná a dvere Kúpeľne Dekorácie Vykurovanie, klimatizácia, ventilácia, rekuperácia Jedáleň Spálne Dom a okolie domu Záhrada Kuchyňa Obývacie izby

Stavebnictví

Betónový plot, ideálna voľba pre každý dom

Snáď každý si praje, aby jeho dom vyzeral čo najlepšie a reprezentoval ho pred ostatnými. Na vzhľade celej nehnuteľnosti sa nepodieľa však len dom, ale aj jeho oplotenia. Mnoho ľudí plot príliš nerieši a to je chyba.

Čistá fasáda je cesta k zdravému bývaniu

V dnešnej dobe je veľmi dôležité dodržiavanie základných hygienických návykov. Pre zdravý životný štýl toho robíme veľa, chodíme cvičiť, zdravo jeme a všeobecne si strážime zdravý životný štýl. V čistote tiež udržujeme náš domov, aby sa tam nemnožili baktérie a prach. Málokto však vie, že medzi tieto aktivity by malo patriť aj čistenie fasád.

Na čo si dať pozor, než sa rozhodneme pre stavbu nového domu?

Stavba nového domu je snom mnohých rodín. Túžba po súkromí a vlastnej záhrade je však niekedy oveľa silnejšie ako zdravý rozum. Ľudia si tak zaobstarávajú dom rýchlo a bez rozmyslu v mieste, ktoré im nie je blízke a nekorešponduje s ich životným štýlom. Problémom tiež býva nevhodný projekt rodinného domu, ktorý nevyťaží z pozemku maximum. Na čo si dať teda pozor, ak práve uvažujete o kúpe pozemku a stavbe nového domu?

Ako vchodové dvere ovplyvní vzhľad vášho domu?

Prvé, čo návšteva uvidí, keď príde k vám domov, sú vstupné dvere do domu. Možno by teda mali reprezentovať. O tom to ale nie je. Dvere totiž budete každý deň stretávať predovšetkým vy, a tak je potrebné, aby ste s nimi boli spokojní. Ako môžu ovplyvniť vzhľad vášho domu a aké varianty sa vyrábajú?

Plánujete stavbu svojpomocne? S tehlami Porotherm budete mať po starostiach!

Tiež sa chystáte premeniť sen o bývaní vo vlastnom rodinnom dome na skutočnosť? Ak chcete stavať svojpomocne, zamerajte sa najmä na výber materiálu. Trendom posledných rokov je stavba obvodových stien z jednovrstvového muriva bez ďalších vrstiev zateplenia.

Betónové ploty majú mnoho výhod

Mnoho ľudí sa rozhodne pre drevené alebo kovové oplotenie, pretože je to lacnejšie, avšak betónový plot je lepšie voľbou pre zaistenie majetku, je extrémne odolný a atraktívny. V dlhodobom horizonte sú výrobky z dreva a kovu citlivejšie na počasie, životné prostredie, nepozvaných hostí a často je potrebné ich každých pár rokov vymieňať, aby zostali zachované a vyzerali pekne.

Chystáte sa rekonštruovať? 5 vecí, ktoré si premyslieť, ako začnete

Rekonštrukcia bytu alebo domu chce dávku odvahy. Musíte sa pripraviť finančne, časovo, ale aj psychicky. Zvládnuť rozsiahle zmeny totiž nie je vôbec také jednoduché, ako sa môže zdať. Na čo všetko by ste mali myslieť, než sa pustíte do rekonštrukcie?

Nenechajte sa zmiasť kšeftári s tepelnými čerpadlami

Aj v oblasti tepelných čerpadiel bohužiaľ pôsobí nečestní obchodníci, zameranie len na ziskuchtivosť. Poradíme, ako prekuknúť ich nástrahy a ušetriť tak nemalé peniaze.

Pustite sa do renovácie schodisko

Nič nevydrží večne. Aj kvalitné drevené schody sa časom pokazí. A pretože schodisko má okrem funkcie doviesť nás o poschodie vyššie tiež funkciu dekoratívne, nemali by sme na neho pri starostlivosti o dom zabúdať. Ak sa renovácie vykoná včas, hravo ju zvládnete sami a nebude ani nutné volať na pomoc odborníkov.

Ako na zateplenie šikmej strechy?

Je u vás zatepľovania strechy či podkrovia na programe dňa? Nechajte si poradiť, ako dobre a ľahko sa to dá riešiť, a vyvarujte sa tak najrôznejším komplikáciám.

Český ideál bývania - Dom s garážou a záhradou blízko práce aj školy

Rodinný dom s garážou a veľkou záhradou zostáva pre Čechov stále tým najideálnejším domovom. Vyplýva to z prieskumu agentúry NMS Market Research, ktorý si nechala spracovať Hypotekárne banka. Aj keď sa svojich ideálov o vlastnom dome a záhrade nevzdávame, až tri štvrtiny Čechov sú so svojím súčasným bývaním spokojné.

Úsporný dom zo slamy staval vlastnými rukami tri roky

Jan Chvátal mal k ekológii vždy blízko. Preto chcel dom čo najšetrnejší k prírode. "Chcel som ukázať, že dom zo slamy môže byť moderné tak na pohľad, tak z hľadiska prevádzky. A tiež, že je možné ho postaviť svojpomocne, "vysvetľuje Chvátal. Ten si po slávnostnom vyhlásení desiateho ročníka súťaže E.ON Energy Globe odnášal domov hneď dve ocenenia. So svojím projektom totiž vyhral nielen v kategórii Stavba, ale stal sa tiež absolútnym víťazom celej súťaže.

Bývať vo vlastnom domčeku môžete aj do pol milióna korún

Pribúda ľudí, ktorí si želajú bývať v byte, o ktorý sa nemusí toľko starať. Stále sa ale nájde aj dosť tých, čo uprednostňujú vlastný domček s kúskom pozemku. Aj keby mal byť malinký, bývať vo vlastnom je jednoducho niečo iné ako sa deliť o bytový dom s ostatnými susedmi. A viete, že sen o takomto vlastnom bývanie si môže splniť takmer každý?

Najvyššia drevostavbu na svete predstaví v Prahe

14.ročník veľtrhu DREVOSTAVBY 2019 prebehne na Výstavisku Praha - Holešovice v termíne 7.- 10.2.2019 a ponúkne atraktívne exponáty najlepších firiem v odbore aj exkluzívnej informácie a výnimočná stretnutia.

Kombinujte rolety. Ochráni zvonku, zútulnia zvnútra

Dni sa pomaly kráti a jeseň už visí vo vzduchu. Večery trávime vo svojich domovoch, kde sa chceme cítiť príjemne cez deň aj v noci. Pred nechcenými pohľadmi, a dokonca aj hlukom z ulíc nás spoľahlivo ochráni vonkajšie rolety. Jej interiérový náprotivok - látkové rolety - oceníte cez deň nielen kvôli zvýšeniu pocitu súkromia, ale aj ako dizajnový prvok. A pokojne v jesenných farbách!

Inšpirujte sa luxusnými bytmi. V čom sú jedinečné a prečo sú drahšie?

Aký je rozdiel medzi obyčajným a luxusným bytom, ktorého cena môže byť až niekoľkonásobná? Rozdiel spočíva nielen vo veľkosti, kvalite, lokalite, ale aj množstvo ponúk. Zistite, čím všetkým sa vyznačujú luxusné byty, a pozrite sa na konkrétny príklad. Chceli by ste v podobnom byte bývať?

Takmer polovica Čechov túži utiecť z mesta do prírody

Chatárčenie v posledných rokoch opäť naberá na popularite. Chalupa je ideálnym miestom, kam sa človek môže schovať pred ruchom veľkomesta a kde môže načerpať nové sily. Hoci ale po letnom bývaní podľa prieskumu NMS Market Research pre Raiffeisen stavebné sporiteľňu túži celých 42% respondentov, vlastné ju len 15% Čechov.

6 tipov, ako sa pri rekonštrukcii bývania nerozejít

Rekonštrukcia bývanie stretne v živote každého z nás, niektoré aj niekoľkokrát. Máme svoje predstavy, skúsenosti, obľúbené materiály a značky, oplývame mnohými zručnosťami. Veľmi slušný vklad pre vytvorenie útulného domova. Ovšem bývanie sa netýka len nás, ale aj našich partnerov a tí môžu mať hocikedy opačný názor. Nezostáva nám potom nič iné, než nájsť spoločný kompromis. A ako najlepšie porozumieť potrebám druhých?

Tradičné jesenné akcie pre odborníkov - seminár Interiéry 2017

Ani v tomto roku by nemal vo vašom diári chýbať seminár Interiéry 2017, ktorý sa koná 9. novembra ako vždy na VOŠ a SPŠ Volyne. Tí z vás, ktorí tu ešte neboli, sa možno pýtajú prečo? Nikde inde v Českej republike nezačujete v jeden deň viac ako 20 prednášok z odboru interiérov.

5 tipov ako zazimovať a ochrániť chatu a chalupu

Jeseň definitívne udrel, čo znamená koniec sezóny pre všetkých chatárov a chalupárov. Pred príchodom zimy je tak na čase chaty riadne zazimovať a ochrániť je nielen pred mrazom a náporom snehu. Aby vás na jar nečakalo pri vašom návrate do odpočinkového sídla nepríjemné prekvapenie, prinášame týchto päť rád, ako sa na zimu dôsledne pripraviť.

Túžite po modernom drevenom domu, alebo radšej drevenici?

Drevostavby sú v posledných rokoch čoraz populárnejšie. Ľudia ich volia z dôvodov ceny i rýchle výstavby, niektorí tiež kvôli prírodnému vzhľadu. Ten ale záleží len na vás. Môže sa jednať o peknú roubenku či loveckú chatku, alebo o rodinný dom, na ktorom vôbec nebude poznať, že je z dreva.

Najvyššia drevostavba v SR stojí na veľtrhu DREVOSTAVBY v Prahe Holešoviciach!

Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť a príďte sa pozrieť na veľtrh DREVOSTAVBY 2017 , kde je postavená štvorposchodovej drevostavba v pomere 1: 1. V každom podlaží o 40 m2 nájdete kompletne zariadenú zónu charakterizujúce štyri základné symboly súčasného života - odpočinok, bývanie, prácu i zábavu.

Moderné štuková omietka ušetrí čas aj peniaze

Každý drobný podnikateľ v stavebníctve rieši, akým spôsobom sa presadiť v tvrdej konkurencii, ako ušetriť, ako pracovať rýchlo a zároveň, aby to všetko rozhodne nebolo na úkor kvality práce. Čo sa týka štukových omietok ponúka Kerastuk zaujímavú alternatívu.

Plastové okná volí pri stavbe 62 percent ľudí

Drevené okná si do svojho domu či bytu vyhotovuje iba štvrtina (28%) zákazníkov. Plastové výrobky sú medzi ľuďmi oveľa obľúbenejší. Ak sa ale kupujúci rozhodujú pre dverné výplň, hrá prím stále drevo. Tento trend potvrdili riaditelia viac než stovky stavebných spoločností, ktorí odpovedali na otázky špeciálneho výskumu pripraveného pre organizátorov stavebného veľtrhu FOR ARCH analytickou spoločnosťou CEEC Research.

Bezpečnostné visacie zámky s certifikátom zabezpečí aj váš domov

Bezpečnostné zámky ochráni všetko, čo je vám drahé. Kvalitné certifikované produkty z odolných materiálov v sebe spájajú tradíciu, spoľahlivosť a vysoký stupeň zabezpečenia.

Petlice a závory, ktoré spoľahlivo ochráni váš majetok

Petlice a závory poslúži všade, kde nie je možné použiť bežný zámok, zároveň ale môžu byť vhodným doplnkom k zvýšeniu ochrany už existujúceho zabezpečenia dverí či brán.

Česi sa do rekonštrukcií púšťa, až keď nie je vyhnutie. Iba necelé 4% ľudí zverujú realizáciu do rúk profesionálov

Dve tretiny z nás realizovali v posledných piatich rokoch rekonštrukciu bývania. Najčastejšie modernizujeme obytné priestory ako je kúpeľňa, kuchyňa alebo obývacia izba. Málo pozornosti ale venujeme okolí domu, balkóna, garáži či zabezpečenie. Podľa 88% Čechov je bežné vziať si na rekonštrukciu úver. Iba necelé 4% ľudí zverujú realizáciu zmien čisto do rúk profesionálov. Inšpiruje nás predovšetkým vlastnú skúsenosť a televízne relácie o bývaní. Ukázala to anketa Raiffeisen stavebnej sporiteľne týkajúce sa nášho prístupu k rekonštrukciám bývanie.

FOR ARCH predstaví novinky v stavebnom odbore

Tohtoročného medzinárodného stavebného veľtrhu FOR ARCH sa zúčastní 830 vystavovateľov zo 16 krajín sveta vrátane Belgicka, Francúzska a Talianska. Návštevníkom ponúkne expozície na čistej výstavnej ploche 18 000 m2, čo predstavuje 5% nárast oproti minulému ročníku. Jubilejný 25. ročník podujatia sa zameria na rekonštrukcie a revitalizácie, ktoré rozhýbávají podľa odborníkov stavebný priemysel negatívne ovplyvnený ekonomickou recesiou. Veľtrh FOR ARCH spolu so súbežnými veľtrhy prebehne od utorka 16. do soboty 20. septembra 2014 v priestoroch PVA EXPO PRAHA.

IBF - Medzinárodný stavebný veľtrh otvára svoje brány

Od 23.4. - 26.4.2014 môžete navštíviť Medzinárodný stavebný veľtrh IBF v Brne. Veľtrh pokrýva prakticky všetky oblasti stavebníctva - realizácie stavieb, stavebné remeslá a technológie, stavebné materiály a výrobky, stavebné stroje, stavebné konštrukcie - a technického zariadenia budov.