aktuálne články

Na čo myslieť pri výbere markízy

Na čo myslieť pri výbere markízy

Ako vybrať záhradný nábytok a na čo si dať pozor pri údržbe?

Ako vybrať záhradný nábytok a na čo si dať pozor pri údržbe?

Na čo si dať pozor pri výbere detského obliečky

Na čo si dať pozor pri výbere detského obliečky

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Ako vybrať fotorámik, ktorý sa k fotke bude hodiť?

Ako vybrať fotorámik, ktorý sa k fotke bude hodiť?

Pri výbere detskej postele hrá bezpečnosť prím

Pri výbere detskej postele hrá bezpečnosť prím

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou miestností?

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou…

Související články

Oživte svoj domov niekoľkými zaujímavými prvkami

Oživte svoj domov niekoľkými zaujímavými prvkami

Bezpečnostné visacie zámky s certifikátom zabezpečí aj váš domov

Bezpečnostné visacie zámky s certifikátom zabezpečí aj váš domov

súvisiace

Petlice a závory, ktoré spoľahlivo ochráni váš majetok

Petlice a závory poslúži všade, kde nie je možné použiť bežný zámok, zároveň ale môžu byť vhodným doplnkom k zvýšeniu ochrany už existujúceho zabezpečenia dverí či brán.

Nikdy nie je príjemné zistiť, že niekto cudzí narušil vaše súkromie, váš osobný priestor, vaše bezpečie. Prísť si do garáže pre auto a miesto obvyklého Satran po kľúčoch a následného odomykanie si ako prvý veci všimnúť vylomeného zámku, nepatrí medzi najlepšie zážitky života. Doraziť s deťmi na chalupu a dočkať sa vypáčeného zámku u kôlne, kde už nie sú ani horské bicykle, ani kosačka na trávu - ani to nie je najšťastnejším začiatkom dovolenky ... Každý si chceme chrániť svoje súkromie, svoj majetok. Aké sú možnosti?

závora TOKOZ

Petlice a závory môžu zvýšiť stupeň zabezpečenia vašich dverí či brán

Petlice na dvere a závory patrí medzi špeciálne mechanizmy umožňujúce zamknutie dverí či brán, u ktorých nie je možné využiť klasického zámku. Okrem toho je možné ich inštaláciou zvýšiť už existujúce zabezpečenia. Dvere sa stávajú pre prípadného "narušiteľa" samozrejme nedobytnější, keď je miesto jedného zámku chráni viacerých rôznych mechanizmov.

Petlice pritom patrí medzi "starú dobrú klasiku", rokmi preverený spôsob, ako ochrániť všetko, čo je nám drahé. V súčasnosti ich nájdeme najčastejšie na chatách, chalupách, kôlňach či garážach. Sú obľúbené najmä kvôli jednoduchej inštalácii - práve to ale môže byť u najjednoduchších petlíc aj kameň úrazu. Ich vyskrutkovanie, vypáčenie alebo vylomenie žiadnemu zlodeji príliš dlho nepotrvá. Takto by sme odporučili zabezpečiť maximálne Kôlnička, kde najdrahšie cenností sú záhradnícke nožnice. Pre ochranu väčších hodnôt zvážte kúpu odolnejšie petlice a závory.

"Obhájiť svoj svet": Petlice a závory od českého výrobcu TOKOZ majú tradíciu

V našej ponuke nájdete kvalitné výrobky z ušľachtilej ocele od českej spoločnosti TOKOZ, ktorá v oblasti zabezpečovacích mechanizmov pôsobí už viac ako 90 rokov a aj vďaka týmto niekoľkoročným skúsenostiam môže sľúbiť všetkým, ktorí sa rozhodnú pre kúpu produktov TOKOZ, že ich bezpečie nebude ohrozené. Veď mottom tohto tradičného výrobcu je "Chráň si svoj svet".

Petlice TOKOZ sú vyrobené z ušľachtilej ocele. Vďaka vysoko kvalitnej povrchovej úprave petlice TOKOZ odolávajú korózii, a to až mnohonásobne viac než požaduje norma. V našej ponuke nájdete okrem klasických petlíc aj niečo špeciálne - petlice v najvyššej bezpečnostnej triede - BEZPEČNOSTNÁ petlice na dvere. Zatiaľ čo bežné jednoduché petlice môžeme užiť tam, kde nie sú kladené žiadne nároky na väčšie zabezpečenie, zákazník, ktorý túži po maximálnej ochrane svojho majetku, ocenia bezpečnostné petlice TOKOZ BP GOLEM, prípadne bezpečnostné zostavy TOKOZ BP GOLEM dodávané už priamo s visiacim zámkom GOLEM 70. Tieto mechanizmy poskytujú ochranu zodpovedajúce najvyššej triede zabezpečenia pyramídy bezpečnosti podľa ENV 1627. Táto petlice z legovanej, povrchovo cementované a kalenej ocele výrazne sťažuje prerezania, odvŕtaniu a páčenie. Čap je galvanicky pokovovaný a zaistený proti vyrazeniu.

BS Golem

Okrem požadovaného stupňa zabezpečenia, ktoré by malo pri výbere petlice stáť vždy na prvom mieste, by sme mali uvažovať aj s predstavou miesta - dverí, brán, apod., Na ktorej bude petlice inštalovaná. V našej ponuke nájdete ako petlice priame aj jednokĺbové, dvojkĺbová a tříkloubové, ktoré sú vhodné pre umiestnenie na horšie prístupné miesta, napríklad na dvere v rohu.

Konštrukcia závory chráni aj samotný zámok pred mechanickým narušením

Ideálnym riešením pre zabezpečenie napríklad garážových brán sú spoľahlivé bezpečnostné zostavy TOKOZ zložené zo závory a visiaceho zámku, ktorý je vďaka špeciálnej konštrukcii závory chránený proti mechanickému narušeniu. Samotný zámok dodávaný v zostave (Record 113/50 +) je 100% odolný proti Bumping, vyhmataniu, odvŕtaniu. Ramená závory sú vyrobené z oceľového plechu s hrúbkou 4 mm, ktorý tiež odolá prípadnému prerezania, odvŕtaniu a páčenie.

TOKOZ safety

Pri použití kvalitných zabezpečovacích systémov si môžete byť istí, že ste pre ochranu svojho majetku urobili maximum. Materiály, z ktorých sú nami ponúkané produkty vyrábané, spĺňajú prísne kritériá - odolajú mechanickému narušeniu aj vplyvu poveternostných podmienok. V neposlednom rade kvalitné zabezpečenie pôsobí na prípadného páchateľa i psychologicky - na kvalitné robustné petlicu či závoru si skrátka netrúfne. V duchu motta firmy TOKOZ sa preto hodí na záver dodať - "Chráňte si svoj svet."

Kvalitné petlice a závory od českého výrobcu TOKOZ a dverové príslušenstvo, môžete VÝHODNE nakúpiť tu: www.kovani-kliky.cz

Autor: InHaus.cz