InHaus články

Téma

Bytový design Interiér Zahrada zdravé bývanie Remeslá a služby Technológie Stavebníctvo Reality Projekty

kategórie

Barové stoličky Malé kuchynské spotrebiče Skrinky do kúpeľne, nábytok Toaletné stolíky Obývacie steny Hojdacie stoličky a kreslá Vinotéky, regály a stojany na víno Domáci bar, kuchynský bar Zimná záhrada Ohnisko Oplotenie a kamenné múry (gabióny) Záhradné sedacie súpravy Záhradné hojdačky a siete Študentský nábytok Postieľky a postele Ventilátory Dekoračné vankúše Rámčeky na fotky Veľkonočné dekorácie Kovanie - kľučky, guľa Dvere Vane Komody Krby a kachle Chaty a chalúpky Strechy Záhradné kvetináče a hrantíky Detské ložkoviny Pracovné stoly Kvetináče Záclony a závesy Rolety Náradie na spracovanie potravín Dózy a nádoby na potraviny Kuchynské doplnky Kúpeľňové príslušenstvo Bazény a wellness Grily - príslušenstvo Záhradné grily Záhradné altány, pergoly a skleníky Záhradné jazierka Detské koberce Kancelárske stoličky a kreslá Skrine a skriňové systémy Stojacie lampy Nástenné dekorácie Komerčné stavby Kuchynské drezy Kuchynské batérie Sprchové kúty a zásteny Stolové lampy Ostatné dekorácie Žalúzie a markízy Bytové domy Stavba Veľké kuchynské spotrebiče Jedálenská stolička Detský nábytok Šatňové skrine Pomôcky na upratovanie Strešné okná Podlahy Matrac Odkladacie stolíky Domáca elektronika Pomôcky na záhradníčenie a zavlažovanie Pracovňa, domácu kanceláriu Závesné svietidlá Komerčné objekty Kuchynské ostrovčeky Záhradné náradie Kuchynský riad Kuchynské linky Jedálenské stoly a sety Vianočné osvetlenie Konferenčné stolíky Koberce Šatne, skrine a skladovanie Okná Postele Posteľná bielizeň Záhradné sedenie Pohovky, gauče Detské a študentské izby Osvetlenie Terasa Záhradný nábytok Sedacie súpravy Vianočné dekorácie Podlahy, okná a dvere Kúpeľne Dekorácie Vykurovanie, klimatizácia, ventilácia, rekuperácia Jedáleň Spálne Dom a okolie domu Záhrada Kuchyňa Obývacie izby

Reality

Čoho sa držať pri predaji nehnuteľnosti?

Predaj nehnuteľnosti sa výrazne líši od predaja hnuteľných vecí ako je auto, vybavenie domu a pod. Ide o oveľa zložitejší proces, ktorý vyžaduje oficiálne dokumenty a oplatí sa u neho staviť na overené postupy. Pripravili sme si pre vás niekoľko rád, ktorých by ste sa pri predaji svojej nehnuteľnosti mali držať.

Pritiahnite pozornosť kupujúcich skvelými fotografiami

Predať nehnuteľnosť nemusí byť žiadna veda, napriek tomu si vyžaduje určité znalosti a skúsenosti. Máloktorý samoprodejce si napríklad uvedomuje, ako zásadné sú pri predaji fotografie. Správne fotografie bytu či domu okamžite pritiahnu pozornosť kupujúcich a vy máte napoly vyhraté.

Ako si pripraviť rozpočet na rekonštrukciu kuchyne?

Mnoho ľudí odkladá rekonštrukciu svojej kuchyne kvôli nedostatku finančných prostriedkov. Modernizácia domova patrí medzi investície, ktoré sa vám v budúcnosti vráti. Preto by ste sa nemali báť vziať si na ne pôžičku. Dôležité je pripraviť si rozpočet s nákladmi a nájsť čo najvýhodnejšiu pôžičku.

Prvá etapa projektu Aldrov Apartments & Resort má stavebné povolenie

Spoločnosť Crescon získala právoplatné stavebné povolenie pre prvú etapu luxusného komplexu s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort, ktorý vyrastie v krkonošskej obci Vítkovice. Aktuálne pripravuje výberové konanie na generálneho dodávateľa pre prvé tri domy s 64 komfortnými apartmánmi a podzemným podlažím, kde bude umiestnené 140 parkovacích miest, pivnice, lyžiareň a požičovňa sezónneho vybavenia. Výstavbu spoločenské budovy s recepciou a službami plánuje developer začať v roku 2020 a zvyšných apartmánov o rok neskôr. S dokončením celého rezidenčného areálu, ktorý ponúkne celkom dvanásť horských chát sa 139 apartmánmi a nadštandardným hotelovým servisom, potom počíta v zimnej sezóne 2022/2023.

V projekte Aalto Cibulka YIT otvára vzorový byt

Návšteva vzorového bytu je jednou z možností, ako nekupovať nové bývanie iba "z papiera", ale ako o ňom získať reálnu predstavu ešte počas výstavby. Zariadený vzorový byt práve otvára spoločnosť YIT vo svojom projekte Aalto Cibulka, ktorý bude dokončený na sklonku roka. Návštevníci majú príležitosť si všetko pozrieť v rámci dňa otvorených dverí 18. septembra od 14 do 18 hodín. Na akcii sa môžu stretnúť aj s patrónkou projektu Tereza Brodská, obľúbenou herečkou a manželkou známeho fotografa Herberta Slávika, ktorej nadačný konto "Detská chirurgia Motol" YIT dlhodobo podporuje.

Poradíme, kde zohnať úver na bývanie

Ceny nehnuteľností sú dnes veľmi vysoké a splniť si sen o vlastnom bývaní nie je vôbec nič jednoduché. Veľa ľudí preto volí riešenie, kedy si kúpi staršie nehnuteľnosť a sami sa pustí do renovácie. Aj tu je však často potrebné vziať si úver na bývanie . Aké parametre by mala spĺňať táto pôžička a na čo si dať pozor? To sa dozviete v tomto článku.

Kupujete chatu? Pozor na záplavovej oblasti, môžu prekvapiť vysokými poistkami

Česi sú národom chatárov. Chatu alebo chalupu na odpočinok vlastnej dokonca pätina národa, ďalšia časť má tento statok na zozname želaní. Súvisí to najmä s tradíciou postkomunistickej éry is mestskou idylou tráviť víkendy a voľný čas na vidieku. Ešte pred vysneným nákupom, ktorého obdobie s blížiacim sa jarou nastáva, je ale dobré preveriť si riziká. Ak je totiž stavba v oblasti, kde hrozí veľká voda, môže dôjsť k zničeniu majetku, a hlavne poisťovne tento majetok buď vôbec nepoistí, alebo za vysoký obnos.

Vedenie účtovníctva pre SVJ ľahko a efektívne

Aj v roku 2019 sa stále veľa spoločenstva vlastníkov jednotiek (SVJ) stretáva s rôznymi problémami, ktoré sú spojené so zastúpením funkcie predsedu, ale aj s technickou alebo ekonomickou správou domu, bežnou agendou spojenú so správou SVJ. Problémy ale môžu nastať aj v odbornom vedení účtovníctva.

Pokojné bývanie v hlavnom meste? V Jinonická Rezidencii v Košíře

Ako by malo vyzerať ideálne bývanie? Záleží na osobných preferenciách. Niekto sa nezaobíde bez ruchu veľkomesta, iný vyhľadáva pokoj v lone prírody. A čo takto zlatá stredná cesta? V Jinonická Rezidencii v Prahe 5 - Košíře sa vám dostane oboch.

Doprajte si luxusné bývanie v srdci Beskýd

Beskydy patrí medzi jedny z najvyhľadávanejších turistických lokalít, lebo ponúkajú nespočetné množstvo športových vyžitie. Ak dávate prednosť relaxácii, nájdete tu najrôznejšie wellness centra, bazény a spa.

Ako lacno zariadiť byt

Obstaranie vlastného bývania patrí medzi tie najnákladnejšie investície v živote. Nie vždy však zariadenie bytu musí nutne vyjsť na státisíce korún. Ako zariadiť byt či dom za babku?

Rozbila sa vám práčka? Situáciu vyrieši rýchla pôžička

Peniaze na čokoľvek aneb bezúčelová pôžička, použite treba na novú práčku. V modernej dobe si môžete požičať peniaze skutočne na čokoľvek, nikto nebude zisťovať, aký je účel toho alebo onoho mikroúverov. Rovnako tak sa nie je nutné zaoberať ďalšími administratívnymi záležitosťami, ktoré sú bežné skôr v banke. Tým sa ušetrí čas a môžete okamžite vykonať platbu v najbližšom elektru, kde si vyberiete práčku (alebo iný spotrebič) presne na mieru.

Ako vybrať správnu lokalitu pre bývanie?

Čo dnes dominuje a čo je dnes najviac vyberané, pokiaľ ide o kvalitnú lokalitu pre bývanie? Vecou je hneď niekoľko. My sa pozrieme na tie najdôležitejšie, ktoré pomôžu s výberom i vám samotným. Primárne dnes chcú ľudia bývať hlavne vo väčších mestách a tak sa na tento konkrétny požiadavku, teda na túto konkrétnu potrebu spoločne zameriame.

Záujem o hypotéky je aj napriek sprísnenia regulácie veľký

Od minulej jesene vykonala Národná banka niekoľko opatrení, ktorých cieľom bolo a je obmedziť dostupnosť hypoték najmä pre osoby s nižšími príjmami. Aj napriek tomu, že banky na odporúčanie ČNB prestali úplne poskytovať hypotéky nad 90% LTV a ceny nehnuteľností stúpajú zostáva záujem o úvery na vlastné bývanie stále veľký.

Investície do bytov na prenájom Čechy stále láka, dôležité je vybrať správne nájomníkmi

Investíciu do nehnuteľností považujú Česi v súčasnosti za jeden z najlepších spôsobov, ako zhodnotiť svoje financie. Vďaka nízkym úrokom hypotekárnych úverov si vlastné bývanie v minulom roku mohlo dovoliť čoraz viac ľudí, s rozvojom služieb zdieľaného bývanie vzrástla aj dopyt po bytoch určených na krátkodobé alebo dlhodobému prenájmu. Nákup investičného bytu by si mal každý dôkladne premyslieť. Je nutné si dopredu rozmyslieť, komu bude byt prenajímaný a čo všetko je s prenájmom spojené.

O rodinné byty je enormný záujem, v ponuke developerov ich ale nie je dostatok

Dopyt po veľkých rodinných bytoch stúpa, ľudia ich často kupujú už vo fáze výstavby. Väčšina developerov sa ale zameriava predovšetkým na byty 2 + kk a narastajúci trend zatiaľ ignorujú. Projekty ponúkajúce veľké rodinné byty sú pritom vypredané aj pol roka pred kolaudáciou.

Ako na nákup bytu v novom developerskom projekte?

Nákup bytu, ktorý zatiaľ reálne neexistuje, sa javí ako veľmi ošemetná vec. Ako si zaistiť maximálnu bezpečnosť a istotu, že sa budete môcť skutočne nasťahovať?

Rekonštrukcia chalupy? Ide to aj bez banky.

Radi by ste si splnili svoj sen o krásnom bývaní a banka vám nepožičia? Manželom Novotným sa to podarilo aj bez banky . "Plánovali sme druhé dieťa. Chceli sme, aby si deti užili taky trochu prírody, a nie len sídlisko, "vysvetľuje pán Novotný. Každý rok jazdili na dovolenku do južných Čiech, ktoré si zamilovali pre tamojší takmer rozprávkovú krajinu s množstvom rybníkov a malebných dediniek.

V čom Česi robia chyby pri výbere vlastného bývania? Nedokážu si predstaviť, ako budú žiť za 10 rokov

Vo vlastnom býva zhruba 80 percent Čechov. A hoci je výber vlastného bytu jednou z najdôležitejších udalostí v živote, ľudia pri ňom robia veľké množstvo chýb. Dokladajú to skúsenosti Tala Groznera, riaditeľa spoločnosti Star Group.

Ako si zaobstarať bývanie podľa vašich predstáv

Nevyhovuje vám súčasné bývanie? Hľadáte väčší byt či dom? Poradíme vám, na čo sa zamerať pri hľadaní nového bývania, na čo si dať pozor a kde nájdete širokú ponuku nehnuteľností.