InHaus články

Téma

Bytový design Interiér Zahrada zdravé bývanie Remeslá a služby Technológie Stavebníctvo Reality Projekty

kategórie

Barové stoličky Malé kuchynské spotrebiče Skrinky do kúpeľne, nábytok Toaletné stolíky Obývacie steny Hojdacie stoličky a kreslá Vinotéky, regály a stojany na víno Domáci bar, kuchynský bar Zimná záhrada Ohnisko Oplotenie a kamenné múry (gabióny) Záhradné sedacie súpravy Záhradné hojdačky a siete Študentský nábytok Postieľky a postele Ventilátory Dekoračné vankúše Rámčeky na fotky Veľkonočné dekorácie Kovanie - kľučky, guľa Dvere Vane Komody Krby a kachle Chaty a chalúpky Strechy Záhradné kvetináče a hrantíky Detské ložkoviny Pracovné stoly Kvetináče Záclony a závesy Rolety Náradie na spracovanie potravín Dózy a nádoby na potraviny Kuchynské doplnky Kúpeľňové príslušenstvo Bazény a wellness Grily - príslušenstvo Záhradné grily Záhradné altány, pergoly a skleníky Záhradné jazierka Detské koberce Kancelárske stoličky a kreslá Skrine a skriňové systémy Stojacie lampy Nástenné dekorácie Komerčné stavby Kuchynské drezy Kuchynské batérie Sprchové kúty a zásteny Stolové lampy Ostatné dekorácie Žalúzie a markízy Bytové domy Stavba Veľké kuchynské spotrebiče Jedálenská stolička Detský nábytok Šatňové skrine Pomôcky na upratovanie Strešné okná Podlahy Matrac Odkladacie stolíky Domáca elektronika Pomôcky na záhradníčenie a zavlažovanie Pracovňa, domácu kanceláriu Závesné svietidlá Komerčné objekty Kuchynské ostrovčeky Záhradné náradie Kuchynský riad Kuchynské linky Jedálenské stoly a sety Vianočné osvetlenie Konferenčné stolíky Koberce Šatne, skrine a skladovanie Okná Postele Posteľná bielizeň Záhradné sedenie Pohovky, gauče Detské a študentské izby Osvetlenie Terasa Záhradný nábytok Sedacie súpravy Vianočné dekorácie Podlahy, okná a dvere Kúpeľne Dekorácie Vykurovanie, klimatizácia, ventilácia, rekuperácia Jedáleň Spálne Dom a okolie domu Záhrada Kuchyňa Obývacie izby

Články o bydlení

Na čo myslieť pri výbere markízy

K jarným a letným mesiacom neodmysliteľne patrí posedenie na terase alebo balkóne. Až s markízou ho ale privediete k dokonalosti. Keď si budete chcieť dopriať energiu zo slnka alebo chytať bronz, necháte ju jednoducho zvinutú. Akonáhle vás ale slnko začne obťažovať a zatúžite po tieňa, markíza príde vhod. Akú ale vybrať? Mala by splniť všetky vaše priania a tiež ladiť s dizajnom budovy. Dôležité je myslieť aj na technické možnosti vášho domu či bytu.

Ako vybrať záhradný nábytok a na čo si dať pozor pri údržbe?

Záhradný nábytok umožňuje tráviť čo možno najviac času vonku na čerstvom vzduchu. S niekoľkými kúskami vybavenie si ľahko vytvoríte príjemné vonkajšie posedenie. Pre maximálnu radosť z vybraného záhradného nábytku je však dobré vedieť, na aké parametre sa zamerať. Prečítajte si tiež, na čo si dať pozor počas pravidelnej údržby, aby nábytok vydržal čo najdlhšie krásny aj pri používaní vo vonkajšom prostredí.

Na čo si dať pozor pri výbere detského obliečky

Obliečky je veľmi dôležitý kúsok bytového textilu, pretože je v kontakte s pokožkou minimálne osem hodín. Z toho dôvodu je potrebné venovať osobitnú pozornosť výberu. A dvojnásobne to platí hlavne v prípade detských obliečok. Ak si však dáte pozor na niekoľko dôležitých parametrov, iste zvolíte správne.

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Sviatky jari nám do domu vpustí svieže tóny, pestré farby a kvetinovú výzdobu. Ovšem hlavným symbolom Veľkej noci sú vajíčka, ktoré môžeme ľubovoľne aranžovať a vždy bude dekorácie vyzerať skvele. Nižšie nájdete tipy na veľkonočné inšpirácie, ktoré budete mať hotové za pár minút.

Ako vybrať fotorámik, ktorý sa k fotke bude hodiť?

Vlastne nielen k fotke, ale aj k interiéru, v ktorom bude stáť. Ak kupujete rámček, v ktorom chcete fotky meniť, pozerajte sa skôr na to, aby sa hodil do miestnosti. Ak zháňate fotorámček na jednu konkrétnu fotografiu, zvážte aj jej farby.

Pri výbere detskej postele hrá bezpečnosť prím

Rodičia chcú pre svojich potomkov len to najlepšie, a napriek tomu s výberom detské postele robia chyby. Uprednostňujú moderný dizajn pred kvalitou a nesledujú dôležité parametre výrobku.

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

V každej domácnosti by mala byť váza a v nej živé kvety. Ľudia z dediny môžu oponovať, že sú rozkvitnutá kvietky najkrajšie na lúke alebo okrasnom záhonu. Lenže v mestách je voňavých kvetiniek málo, preto si ich kúpime v kvetinárstve a prevoniame s nimi byt.

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou miestností?

Kvalitné osvetlenie musí byť neoddeliteľnou súčasťou každej domácnosti. Je potrebné si uvedomiť, že nejde len o nejaký estetický prvok, ale aj veľmi praktickú záležitosť, ktorá vám umožňuje bez problémov vykonávať domáce práce a odpočívať počas hodín, kedy už do bytu neprúdi denné svetlo. Okrem toho kvalita osvetlenia ovplyvňuje tiež váš zrak. Nevhodne zvolená svietidlá sú pomerne častou príčinou zhoršenia zraku.

Botník - nevyhnutný kúsok nábytku i srdce predsiene

Každý člen domácnosti nosí až desatoro topánky ročne, a preto je botník nepostrádateľným kusom nábytku. Bez neho by sme si len horko ťažko zaistili poriadok v predsieni.

Nové trendy v oblasti kuchyne. Ako má vyzerať kuchyňu v roku 2021?

Začiatok roka je ideálnou príležitosťou na plánovaní rekonštrukcie domácnosti. Mnohí z vás sa pre tento rok rozhodli zrenovovať priestor kuchyne tak, aby vyzeral modernejšie a spĺňal všetky nároky, ktoré od tejto miestnosti, kde trávite veľa času, vyžadujete. K tomu je dobré vedieť, aké sú aktuálne trendy pri zariaďovaní kuchýň.

6 jednoduchých krokov, vďaka ktorým zostanete zdravá

Stačí len malé zmeny! Aj tie vám pomôžu k dosiahnutiu vašich cieľov a vybudovanie nových zvykov, vďaka ktorým budete zdravší a vitálnejší. Príklad? Nemusíte hneď od základu prekopať celý jedálniček, možno by stačilo pridať viac zeleniny alebo nejesť veľké porcie.

Betónový plot, ideálna voľba pre každý dom

Snáď každý si praje, aby jeho dom vyzeral čo najlepšie a reprezentoval ho pred ostatnými. Na vzhľade celej nehnuteľnosti sa nepodieľa však len dom, ale aj jeho oplotenia. Mnoho ľudí plot príliš nerieši a to je chyba.

Presvedčivé výsledky riadeného vetrania s rekuperáciou tepla i vlhkosti

Premýšľate nad tým, ako si doma zaistiť čerstvý vzduch aj optimálnu klímu po celý rok? V minulosti by ste najskôr otvorili okno. V súčasnej dobe sú však domy a byty kvôli úspore energie izolované a vetranie oknom sa neodporúča. Ponúka sa teda riešenie v podobe systému riadeného vetrania s entalpickým výmenníkom, ktorý zabezpečí maximálny komfort bývania vďaka rekuperáciu tepla i vlhkosti a súčasne šetrí náklady.

Čistá fasáda je cesta k zdravému bývaniu

V dnešnej dobe je veľmi dôležité dodržiavanie základných hygienických návykov. Pre zdravý životný štýl toho robíme veľa, chodíme cvičiť, zdravo jeme a všeobecne si strážime zdravý životný štýl. V čistote tiež udržujeme náš domov, aby sa tam nemnožili baktérie a prach. Málokto však vie, že medzi tieto aktivity by malo patriť aj čistenie fasád.

Ako sa farby roka prejaví v interiéri?

Prečo sa volia farby roka a čo nás čaká v jarnej sezóne roka 2021? Farba roka odráža situáciu v spoločnosti a má nám pomôcť nahradiť to, čo nám v živote najviac chýba a po čom túžime. Aj keď si každá spoločnosť, ktorá farby vyrába alebo farebné trendy určuje o farbe pre nový rok rozhoduje individuálne, majú veľa spoločného.

Ako vybrať novú práčku? Nákupný poradca

Pred výberom práčky sa zamyslite, ako často periete a aký objem bielizne. Do úvahy vezmite priestor pre umiestnenie práčky. Sledujte úspornú prevádzku a energetickú triedu. Vyššia obstarávacia cena sa vám v neskorších nižších nákladoch často oplatí.

Na kancelárskom kresle sa musí sedieť ako na obláčiku

Home office sa stáva plnohodnotným spôsobom práce, čo môže spôsobiť mnohým ľuďom menšie ťažkosti. Musia si totiž zariadiť domácu pracovňu, ktorej neoddeliteľnou súčasťou je kvalitné kancelárske kreslo.

Posvieťte si na to!

Milujete svetlo v každú dennú dobu, preto skorá rana a neskoré nočné hodiny nepatrí k vašim obľúbeným? Je to úplne logické. Svetlo, aj to umelé, dokáže zlepšiť náladu a znížiť pocit únavy. Netrápte sa tmou. Proste si posvieťte. Pokojne o polnoci.

Vybrať nočný stolík nie je tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá

Dominujúcim prvkom spálne je bezpochyby manželská posteľ, avšak nemali by u nej chýbať nočné stolíky, ktoré môžu vynikať ojedinelým vzhľadom, ale súčasne nemôžu strácať po funkčnej stránke. Určite nemá zmysel kupovať dizajnový kúsok, ktorý vám nakoniec nebude vyhovovať svojou výškou či veľkosťou. Zároveň ale nie je dobré sa obzerať len na praktickosť, pretože by vybraný nábytok narušoval celkový štýl miestnosti. Ideálne je nájsť kompromis.

Sedačka je srdcom každej obývačky

Sedacia súprava v prvom rade slúži k odpočinku. Po náročnom pracovnom dni sa na nej zaboríme a aspoň na pár vzácnych okamihov, či už s knihou či pohárom vína v ruke zabudneme na dianie okolo seba. Zapáčil sa vám tento scenár? Potom zostáva jediné - vybrať takú sedačku, ktorá vám to umožní.

Umývať riad v dreze, alebo v umývačke?

Umývať riad v dreze, alebo v umývačke, to je, o čo tu ide. Hoci druhé riešenie šetrí čas i ľudskú energiu, otázkou zostáva, či sú umývačky výhodnejšie aj z ekonomického a ekologického hľadiska.

Výber kuchynského riadu: Aké materiály zvoliť, aby vám riadu slúžilo čo najdlhšie?

Ak patríte k ľuďom, ktorí často a radi varia, nesmie vo vašej kuchyni chýbať kvalitný riad. Bez neho len ťažko pripravíte lahodné pokrmy bez pripálenín a ďalších nedostatkov. Pri výbere nového riad do kuchyne je dobré hľadieť predovšetkým na materiály, z ktorých sú vyrobené. Dosť totiž ovplyvní práve samotné varenie a kvalitu výsledných pokrmov.

Február na záhrade

Vo februári sa pomaly pripravujeme na vegetačné sezónu. Čo je vhodné práve v tomto období na záhrade urobiť? Pripravili sme niekoľko tipov a rád.

Konferenčné stolíky - praktiční pomocníci aj must have krásavci

Niektoré kusy nábytku jednoducho mať musíme. Takým je aj konferenčný stolík. Je srdcom našich obývačiek a mnohokrát už nie je len jeden osamotený.

Ako prebieha výroba drevenej podlahy

Vyrúbať za chalupou buk, odviezť na pílu, priviezť dosky, položiť v Setníci na štrkový základ a natrieť? Bejvávalo. Je to síce romantika, dnes už sa ale drevené podlahy robia tak, aby sa neskrútili, nesesychaly, nevŕzgali, vyzerali desiatky rokov rovnako dobre a hodili sa nielen na chalupy, ale aj do bytov. Moderné podlahy sú celodrevené, trojvrstvové, s montážnym zámkom pre presnú a ľahkú pokládku.

Aké sú aktuálne trendy v oblasti sedacích súprav do bytov a rodinných domov?

Chystáte sa na obstaranie nového nábytku do vašej domácnosti a chcete ísť s dobou, aby vybavenie bytu či rodinného domu pôsobilo moderne a išlo s najnovšími trendmi? Asi najdôležitejšie a okrem spálne najvyužívanejšie miestností každej domácnosti je obývacia izba. V ňom spravidla hrá prím sedacia súprava. Ako na jej výber a aké sú v tomto smere nové trendy?

Multifunkčná predsieňovej steny

Hoci patrí predsieň jednoznačne k najmenším miestnostiam v byte alebo dome, odkladáme tu až prekvapivé množstvo vecí. Len povážte. Bundy, kabáty, čiapky, šály, rukavice, všetku obuv, slnečné okuliare, kľúče ... Zároveň ide ale aj o priestor, ktorý vidíme nielen my, ale aj návštevy ako prvý. Ako v predsieni udržiavať poriadok a prehľad o všetkom, čo sa v nej nachádza? Pomocou predsieňovej steny.

Ako vybrať ideálny obliečok? Držte sa týchto rád

Kvalita obliečky je rovnako dôležitá ako samotné prevedenie postele a tvrdosť matraca. Ťažko sa budete cítiť oddýchnuto a plní energie po spánku, z ktorého vás neustále budila uštipačná perina. Poďte si prečítať niekoľko rád, na čo si dať pri výbere ideálneho obliečky pozor.

Ako vybrať jedálenský stôl, ktorý pohostia celú rodinu?

Srdcom mnohých domácností je jedáleň, pretože práve pri stole sa stretávajú všetci členovia rodiny a vychutnávajú si lahodnú večeru, cez víkendy aj obed. Ak sa chystáte do rekonštrukcie danej miestnosti a plánujete vymeniť aj súčasný nábytok za nejaký atraktívnejšie a modernejšie, mali by ste pred jeho výberom zvážiť niekoľko základných bodov.

Suchý vzduch škodí organizmu ... Ako sa môžete brániť?

Svetová organizácia WHO odhaduje, že až 90% času trávime v budovách. A pretože v čase Koronavirové krízy bývame väčšinou doma, mali by sme v našej domácnosti dbať na správne ovzdušie. Je dôležité sa zamerať nielen na správnu teplotu a čistotu vzduchu, ale aj na optimálnu vlhkosť. To všetko ovplyvňuje naše zdravie v rôznych smeroch.