1. InHaus.sk
  2. Kuchyňa
  3. Kuchynský riad
  4. Sivé
  5. Hrnce, kastróly

Sivé Hrnce, kastróly

Hrnce sú základom každej kuchyne. Sady hrncov obsahujú hrnce, kastróliky a panvice rôznych rozmerov, spolu s pokrievkami, tak, aby si každý vybral. Najčastejšie varíme v hrncoch nerezových a smaltovaných. Multifunkčný hrniec dokáže uvariť snáď všetko a dokonca sa v ňom dá aj piecť alebo pripraviť domáci jogurt. hrniec, hrnce, kastról, hrncov,, , , hrniec, kastról, hrnce do kuchyne, kuchynské hrnce

Misy a misky

Misy a misky

Kanvica

Kanvica



Aktívny filter

Farba: Sivé
hrnca

Kuchynský riad Farby

Akékoľvek farby


Nerezové (37) Smaltované (41) Hrnca (140) Sady riadu (47) Panvy (103) Zapekacej misy (10) Formy (70) Pekáč (45) Plech (12) Na indukciu (14) Nepriľnavý povrch (50) Teflon (10)
Seřadit podle:


Kuchynský riad je pre väčšinu z nás akúsi samozrejmosťou. Jeho nákup ale nemusí byť jednoduchý. Na trhu sa totiž nachádza veľa druhov. Hrnce aj panvice sú navyše vyrobené z najrôznejších materiálov, ktoré sa tiež líšia svojimi vlastnosťami. My sa preto zameriame na túto neľahkú voľbu oveľa podrobnejšie.

Materiál v hlavnej úlohe

V prvom rade by ste mali mať rozmýšľania materiál, z ktorého je kuchynský riad vyrobený. Na rozdiel od minulosti, keď boli k dispozícii len smalt a kov, je teraz škála úplne pestrá. Len pre predstavu, dnes si môžete kúpiť riad z:

  • nerezu
  • keramiky
  • medi
  • smaltu
  • titánu
  • liatiny

Každý materiál má svoje plusy a mínusy. Pre maximálnu pevnosť, bytelnost a minimálna hmotnosť je obľúbené nerezový riad. Ak vám nevadí vyššia cena a trochu náročnejšia údržba, stavíte na meď. O keramike sa hovorí ako o ideálnom materiálu na prípravu zeleniny a zdravých pokrmov.

Každá príprava pokrmu je špecifická

Či už varíte, vyprážate alebo pečiete čokoľvek, je potrebné voliť ten správny hrniec či panvicu. Aj preto sa zamerajte na veľkosť jednotlivých hrncov. Pokiaľ nakupujete sadu, mala by ponímať aj panvicu a tlakový hrniec, prípadne ďalšie menšie rajnice. Pozor si dajte aj na to, či sa niektoré hrnca hodí do rúry, alebo nie. Kombinovať spôsoby prípravy pokrmov je veľa moderné, a môžu tak vzniknúť skutočné kulinárske skvosty.

Ďalšie aspekty výberu kuchynského riadu

V každom prípade by ste mali mať pred nákupom ujasnené, pre aký typ sporáku budete riadu kupovať. Najmodernejšie je dnes logicky varenie na indukciu. Nie všetky sady riadu ale majú špeciálnu vrstvu, ktorá umožňuje prípravu jedál na indukčnej varnej doske. Ak varíte na plyne, neinvestujte do hrncov horibilné sumy. Musíte totiž počítať s tým, že opotrebenie bude rýchlejší. Nezabudnite ani na voľbu pokrievok. Priehľadné alebo nepriehľadné? Záleží len na vás. Niekto do hrnca rád vidí v priebehu varenia. Nakoniec nezabudnite ani na madlá. Plastové neprijímajú teplo a nie je potrebné dávať si na ruky chňapku.