aktuálne články

Na čo myslieť pri výbere markízy

Na čo myslieť pri výbere markízy

Ako vybrať záhradný nábytok a na čo si dať pozor pri údržbe?

Ako vybrať záhradný nábytok a na čo si dať pozor pri údržbe?

Na čo si dať pozor pri výbere detského obliečky

Na čo si dať pozor pri výbere detského obliečky

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Ako vybrať fotorámik, ktorý sa k fotke bude hodiť?

Ako vybrať fotorámik, ktorý sa k fotke bude hodiť?

Pri výbere detskej postele hrá bezpečnosť prím

Pri výbere detskej postele hrá bezpečnosť prím

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou miestností?

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou…

Související články

5 vlastností moderných jedálenských stoličiek

5 vlastností moderných jedálenských stoličiek

Bar v kuchyni? Prečo nie?

Bar v kuchyni? Prečo nie?

Nové dizajnové kúsky do kuchyne

Nové dizajnové kúsky do kuchyne

súvisiace

Nákup barové stoličky: Čo všetko je potrebné brať do úvahy?

Máte barové stoličky spojené predovšetkým s rôznymi reštauráciami, kaviarňami a inými zariadeniami? Najskôr áno, pretože najmä tu hrajú prím. Skvele môžu vyzerať aj v rodinných domoch, prípadne bytoch. Práve ony ponúka nielen alternatívu rýchleho posedenie, ale aj komfort a nevtieravý vzhľad, ktorým sa klasické posedenie pochváliť nemôže. Ako také barové stoličky vyberať? Do úvahy je potrebné brať hneď niekoľko dôležitých aspektov, na ktoré sa zameriame v nasledujúcich riadkoch.

KARE: Barová stolička Thinktank Quattro Bonami.cz: Sada 2 barových stoličiek s šedým poťahom a nohami z bukového dreva Kare Design Bonami.cz: Sada 2 zelených barových stoličiek s čiernym kovovým podnožím DAN- FORM Pitch

Materiál v hlavnej úlohe

V prvom rade sa zamerajte na materiál, z ktorého je barová stolička vyrobená. Na trhu je veľa modelov vyrobených z rôznych základov. O aké materiály sa teda najčastejšie jedná?

Prírodné a elegantné drevo

Ak máte väčšinu interiéru vyvedenú v dreve, určite sa nebojte zakúpiť barovú stoličku majúci práve drevenú konštrukciu. Barová stolička môže byť celodrevená , avšak oveľa pohodlnejšie sú modely s polstrovaním. Čalúnený podsedák ponúkne maximálny komfort a vzhľadovo stoličku oživí. Farebný odtieň dreva vyberajte tak, aby dokonale korešpondoval so samotným nábytkom.

Bonami.cz: Prírodné barová stolička z dubového dreva NORR11 NY11, 75 x 35 cm Bonami.cz: Sada 2 tmavo šedých barových stoličiek Zuiver Albert Kuip, výška sedu 65 cm KARE: Barová stolička Chiara Vintage

Chladný, ale trvanlivý kov

Veľa obľúbené sú variácie barových stoličiek s pevnou kovovou nohou. Zvyšok konštrukcia môže byť z totožného materiálu. Chrómovaný povrch vyzerá luxusne, stoličky bývajú pevné a do detailu splní aj tie najprísnejšie vizuálna kritériá. Výborne sa kombinujú so sklom alebo s polstrovaním.

ATAN Nábytok: Barová stolička H-64 Designovynabytek.cz: Barová stolička Tolix, zelená 41439 Cult Favi.cz: Barová stolička Stegman

Plast iba ako doplnok interiéru

Pomerne známe sú aj barové stoličky vyrobené z tvrdeného plastu. Vzhľadovo bezpochyby nadchnú, však funkčne už trochu menej. Optimálne sú tieto variácie do interiérov, kde slúži skôr ako elegantný dekoratívne prvky. Farebne je možné vyberať hŕbu krásnych odtieňov.

Hlavné funkcie a vlastnosti barové stoličky

Na trhu je veľa baroviek, ktoré sú v podstate celej pevné. Inými slovami, sedacia časť je fixne ukotvená k nohe. Tým pádom máte solitér, ktorý možno prenášať z miesta na miesto, ale o nejakej funkčnosti sa hovoriť nedá. Veľmi obľúbené sú barové stoličky majúce otočnou sedaciu časť. Jednoducho sa môžete vytočiť na stranu a pokojne sedieť nie smerom k barovému stolu, ale do priestoru. Určite dbajte aj na to, aby bolo možné manipulovať s výškou posadenie. Samozrejme existujú aj úplne pevne kotvené variácie, však tie už príliš v obľube nie sú.

Bonami.cz: Tmavo modrá čalúnená barová stolička Unique Furniture Ottow Nabytek-Bogart.cz: Barová stolička Lope Signal ATAN Nábytok: Bernkop Barová stolička 373 076 Ernie

Pozícia barové stoličky pri barovom stole

Aj tu je potrebné mať sa na pozore. Tradičné výška barového stola sa pohybuje od 110 do 115 cm. Výška sedadla barové stoličky by teda mala oscilovať medzi 75 až 80 cm. Optimálne je nakúpiť celý komplet spoločne. Ak túto šancu nemáte, kúpte si najprv barový stôl ak nemu dokupujte stolička s mechanizmom pre zdvíhanie či znižovanie sedáku. Čo sa týka priestoru pri stole pre jednu barovú stoličku, štandardne sa počíta s 60 cm.

Autor: InHaus.cz