aktuálne články

Na čo myslieť pri výbere markízy

Na čo myslieť pri výbere markízy

Ako vybrať záhradný nábytok a na čo si dať pozor pri údržbe?

Ako vybrať záhradný nábytok a na čo si dať pozor pri údržbe?

Na čo si dať pozor pri výbere detského obliečky

Na čo si dať pozor pri výbere detského obliečky

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Ako si ľahko a lacno vyzdobiť domov na Veľkú noc?

Ako vybrať fotorámik, ktorý sa k fotke bude hodiť?

Ako vybrať fotorámik, ktorý sa k fotke bude hodiť?

Pri výbere detskej postele hrá bezpečnosť prím

Pri výbere detskej postele hrá bezpečnosť prím

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

Vázu vyberajte podľa svojho vkusu a dekorácií v interiéri

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou miestností?

Ako vybrať závesné svietidlá, aby dobre plnila svoju funkciu a stala sa ozdobou…

Související články

Presvedčivé výsledky riadeného vetrania s rekuperáciou tepla i vlhkosti

Presvedčivé výsledky riadeného vetrania s rekuperáciou tepla i vlhkosti

Suchý vzduch škodí organizmu ... Ako sa môžete brániť?

Suchý vzduch škodí organizmu ... Ako sa môžete brániť?

Investícia do tepelného čerpadla sa vráti v priemere za 7 rokov

Investícia do tepelného čerpadla sa vráti v priemere za 7 rokov

Oplatí sa tepelné čerpadlo?

Oplatí sa tepelné čerpadlo?

5 dôvodov, prečo si zaobstarať stropný ventilátor

5 dôvodov, prečo si zaobstarať stropný ventilátor

Ako pripraviť interiér svojho domu na letné dni? Nahliadnite do sveta klimatizácií

Ako pripraviť interiér svojho domu na letné dni? Nahliadnite do sveta klimatizácií

Už sa desíte horúcich letných dní? Pomôcť vám môže jednoduchý stropný ventilátor aj mobilné klimatizácie

Už sa desíte horúcich letných dní? Pomôcť vám môže jednoduchý stropný ventilátor aj mobilné klimatizácie

5 tipov, ako mať doma čisté ovzdušie

5 tipov, ako mať doma čisté ovzdušie

Nenechajte sa zmiasť kšeftári s tepelnými čerpadlami

Nenechajte sa zmiasť kšeftári s tepelnými čerpadlami

4 hlavné dôvody, prečo zlikvidovať starý kotol čo najskôr

4 hlavné dôvody, prečo zlikvidovať starý kotol čo najskôr

súvisiace

Otázky a odpovede na tému solárno-termálnych systémov

Návrh solárno-termálneho systému vyžaduje odbornosť pre optimalizáciu jeho účinnosti. Obchodný manažér spoločnosti Kingspan, as, reaguje na najčastejšie otázky vlastníkov solárno-termálnych systémov.

Prečo by som mal premýšľať o prechode na solárno-termálne energiu?

  • Solárna energia je energia z "voľného" zdroje dostupná po celý rok - aj v severoeurópskych krajinách je dostatok energie, ktorú možno ľahko premeniť na užitočné teplo, ktoré vám môže ohrievať vodu a vykurovať domácnosť.
  • Potreba teplej vody je počas celého roka stála, aj v letných mesiacoch.
  • Solárno-termálne energie predstavuje účinné, čisté a cenovo priaznivé riešenie.
  • Tento systém dobre funguje vo veľkých rodinných domoch, kde je typicky stála potreba teplej vody.

Aké sú rozdiely medzi kolektory s plochými panelmi a kolektory s podtlakovými trubicami?

  • Ploché panely sú cenovo výhodným riešením pre domáce aj komerčné použitie a poskytujú skvelú účinnosť a výkonnosť. Sú robustné, odolné a pružné pre inštaláciu.
  • Podtlakové trubice sú najúčinnejšie solárno-termálne technológií. Umožňujú jedinečnú premenu solárnej energie na teplo a sú až o 30 percent účinnejšie ako tradičné ploché panely.
  • Podtlak v každej trubici zaisťuje takmer dokonalú izoláciu a chráni systém proti vonkajším vplyvom, ako napr. Chladu, vlhku alebo vetra, čo má za následok kvalitnú výkonnosť po celý rok.
  • Na rozdiel od plochých panelov možno podtlakové trubice inštalovať na prevažnej väčšine striech, aj keď nemajú južnú orientáciu.
  • Nová technológia je moderný a prispôsobivú alternatívou rigidného systému potrubia, umožňuje rýchle zaklapnutie podtlakových rúr do seba, a vytvára tak solárno-termálne kolektory rôznych veľkostí, ako je napr. Nižšie uvedené série trubíc Kingspan "Varisol".

Vytvorenie spoločného podniku pre hybridné energetické riešenia s certifikáciou ATEX

Spoločnosť Kingspan Wind sa spojila s firmou JCE Energy pre vývoj prvého a jediného hybridného energetického systému s certifikáciou ATEX na svete, ktorý bol nedávno inštalovaný na automatické ropnej a plynovej plošine.

Systém spája veternú a solárnu energiu a napája telekomunikačné zariadenia, navigačné pomôcky, systémy pre odháňanie vtákov, hmlové sirény a ďalšie zariadenia. Použitie akumulátorov znamená, že systém poskytuje spoľahlivú energiu v obdobiach bez vetra a pri zatiahnutej oblohe. Funguje bez nutnosti dohľadu a obmedzuje režijné náklady, pretože údržba a kontrola sú minimálne.

Kingspan Wind je lídrom globálneho trhu v oblasti vývoja a výroby robustných malých veterných turbín. Turbína KW3EX bola vyvinutá pre použitie v náročnom prostredí Severného mora a je úspešne v prevádzke viac ako 10 rokov na morských automatických ropných / plynových plošinách v Severnom mori a Indickom oceáne.

JCE Energy je inovatívny divíziou The JCE Group, ktorá je svetovým lídrom vo vývoji, výrobe, inštaláciu a údržbu elektrických riadiacich systémov pre zóny 1, zóny 2 a bezpečnej oblasti. JCE Energy sa špecializuje na riadiace systémy pre použitie s obnoviteľnými zdrojmi energie v bezpečných aj rizikových oblastiach. Vďaka svojim hlbokým znalostiam a špecializáciách ponúka klientom riešenia na kľúč od začatia po dokončení.

Richard Caldow, generálny riaditeľ Kingspan Wind, hovorí: "Bol to inovatívny projekt, ktorý preukázal univerzálnosť technológií alternatívnych energií a ich efektívne využitie v rizikových oblastiach. So spoločnosťou JCE Energy sme veľmi efektívne spolupracovali a realizovali projekt v rámci stanoveného rozpočtu aj tesného harmonogramu - teraz sa tešíme na pokračovanie nášho partnerstva v budúcich projektoch. "

Aké výhody ponúka solárno-termálne systém vášmu samostatnému projektu?

Premýšľate, prečo v súčasnosti toľko ľudí využíva solárno-termálne energiu pre vykurovanie svojich domovov a spoľahlivú dodávku teplej vody? Solárno-termálne energie sa osvedčila ako jeden z najlepších spôsobov zníženia vysokých nákladov na vykurovanie olejom alebo plynom - umožňuje vám dosahovať celoživotných úspor inštaláciou solárno-termálneho systému vo vašej domácnosti.

Aby sa váš domov stal udržateľným a energeticky účinným, je najlepšou cestou k dosiahnutiu tohto cieľa využitie čistej a udržateľnej energie poskytované slnkom. Solárno-termálne energie je efektívna a skvelou alternatívou tradičných zdrojov energie. A okrem toho je cenovo výhodná.

Solárna energia je k dispozícii po celý rok! Solárno-termálne systémy nepotrebujú priame slnečné svetlo. Rozptýlené slnečné svetlo je viac než dostatočným zdrojom pre zachytenie tejto voľne dostupnej prírodnej energie a jej využitie pre ohrev vody a vykurovanie domov. Môžete teda počítať s prísunom teplej vody pre uvoľňujúci kúpeľ aj počas oblačných, pochmúrneho dňa.

V spoločnosti Kingspan vyrábame inovatívne solárne podtlakové trubice a ploché panely, ktoré zaujímajú vedúcu pozíciu na trhu. Okrem toho poskytujeme až dvadsaťročnú záruku na podtlakové trubice, keď sú inštalované firmou s akreditáciou Kingspan . To sú ďalšie zásadné dôvody, prečo si pre svoj samostatný projekt zvoliť solárno-termálne systém. Posilnenie podnikania - telemetrické a monitorovacie riešenie spoločnosti Kingspan Sensor

Kingspan Sensor poskytuje ocenené monitorovacie a meracie systémy a služby pre palivá, AdBlue, mazivá, chemikálie, vodu, LPG, ďalšie materiály a prostredie pre skladovanie v chlade. Spoľahlivé riešenia pre monitorovanie palív a zásobníkov zahŕňajú špeciálne funkcie, ktoré umožňujú efektívne meranie dát a podávanie hlásení pre komerčné i domáce použitie.

Kompletný prehľad je zaručený prostredníctvom špecializovaných on-line ovládacích panelov, ktoré zobrazujú dôležité štatistiky, meranie a hladiny v celom skladovacom systéme.

Overovanie údajov zahŕňa hladiny kvapalín, súhrnné údaje o úbytku a hladinách, údaje o spotrebe, plniace objemy, poplachy pri náhlom poklese, plánovaná dáta spotrebovaní zásob a poplachy pri nízkej hladine a krádeži; informácie, ku ktorým je zabezpečený pohotový prístup kdekoľvek a kedykoľvek z PC, webu, cloudu, SMS, aplikácií, FTP, e-mailu alebo ERP.

"Ponúkame meracie a monitorovacie riešenie na účely väčšej viditeľnosti a kontroly pomocou našich užívateľsky prívetivých webových systémov Connect Sensor a SmartServ," vyhlásil David Anderson, riaditeľ obchodnej jednotky Kingspan Environmental. "Okrem hromadnej výroby jedných z najlepších dostupných produktov sme kompetentní poskytovať profesionálne inštalačné služby. Naši kvalifikovaní technici sú zárukou správnej montáže systémov a samozrejme ponúkame aj skvelú úroveň zákazníckych služieb. "

K našej renomovanej ponuke patrí Sensor SmartServ, pokročilý systém pre monitorovanie zariadenia, ktorý zákazníkom pomáha prevziať plnú kontrolu nad ich systémy a súčasne znižuje náklady a optimalizuje účinnosť. Toto zariadenie sa integruje s ovládacím panelom systému a SmartServ informuje zákazníka prostredníctvom webového portálu alebo
textové / e-mailové správy v prípade, že ich zásobníky vyžadujú údržbu alebo sú prázdne.

Hostingová platforma je doplnená radom prevádzkových výhod, pričom k hlavným prednostiam patrí lepšie riadenie zásob, výrazná úspora energie (s presným sledovaním paliva, vody, materiálu a teploty v prostredí) a obmedzenia zdravotného a bezpečnostného rizika (nie je potrebné používať máčacej nádrže a odstraňovať znečistenie po preplnenie nádrže).

Autor: InHaus.cz