InHaus články

Téma

Bytový design Interiér Zahrada zdravé bývanie Remeslá a služby Technológie Stavebníctvo Reality Projekty

kategórie

Barové stoličky Malé kuchynské spotrebiče Skrinky do kúpeľne, nábytok Toaletné stolíky Obývacie steny Hojdacie stoličky a kreslá Vinotéky, regály a stojany na víno Domáci bar, kuchynský bar Zimná záhrada Ohnisko Oplotenie a kamenné múry (gabióny) Záhradné sedacie súpravy Záhradné hojdačky a siete Študentský nábytok Postieľky a postele Ventilátory Dekoračné vankúše Rámčeky na fotky Veľkonočné dekorácie Kovanie - kľučky, guľa Dvere Vane Komody Krby a kachle Chaty a chalúpky Strechy Záhradné kvetináče a hrantíky Detské ložkoviny Pracovné stoly Kvetináče Záclony a závesy Rolety Náradie na spracovanie potravín Dózy a nádoby na potraviny Kuchynské doplnky Kúpeľňové príslušenstvo Bazény a wellness Grily - príslušenstvo Záhradné grily Záhradné altány, pergoly a skleníky Záhradné jazierka Detské koberce Kancelárske stoličky a kreslá Skrine a skriňové systémy Stojacie lampy Nástenné dekorácie Komerčné stavby Kuchynské drezy Kuchynské batérie Sprchové kúty a zásteny Stolové lampy Ostatné dekorácie Žalúzie a markízy Bytové domy Stavba Veľké kuchynské spotrebiče Jedálenská stolička Detský nábytok Šatňové skrine Pomôcky na upratovanie Strešné okná Podlahy Matrac Odkladacie stolíky Domáca elektronika Pomôcky na záhradníčenie a zavlažovanie Pracovňa, domácu kanceláriu Závesné svietidlá Komerčné objekty Kuchynské ostrovčeky Záhradné náradie Kuchynský riad Kuchynské linky Jedálenské stoly a sety Vianočné osvetlenie Konferenčné stolíky Koberce Šatne, skrine a skladovanie Okná Postele Posteľná bielizeň Záhradné sedenie Pohovky, gauče Detské a študentské izby Osvetlenie Terasa Záhradný nábytok Sedacie súpravy Vianočné dekorácie Podlahy, okná a dvere Kúpeľne Dekorácie Vykurovanie, klimatizácia, ventilácia, rekuperácia Jedáleň Spálne Dom a okolie domu Záhrada Kuchyňa Obývacie izby

Architektura

Nakupovať sa dá naozaj výhodne. Stačí len vedieť, kde a ako

Aj vy patríte k tým, ktorí sa pri nákupoch snažia ušetriť? Potom by ste mali vedieť, že pri nákupoch cez internet dnes v porovnaní s klasickými nákupy v kamenných predajniach dokážete ušetriť peknú kôpku peňazí. Chcete vedieť, ako na to?

Ako na jar upraviť vstup do domu? - Kvetinová výzdoba, svetelné doplnky či zladenie dverí s ďalšími prvkami

So stúpajúcimi vonkajšími teplotami sa otvárajú možnosti, ako zvelebiť či upraviť niektoré vonkajšie časti domu. Jednou z nich je aj samotný vchod, ktorý môže tvoriť rad nielen jarných doplnkov - kvetináče, pučiace vetvičky, popínavé rastliny či dizajnové svetelné doplnky. Základ však tvorí vchodové dvere, u ktorých sa okrem bezpečnosti a výdrže často rieši aj samotný vzhľad. Vďaka množstvu individualizáciou môžu byť najvýraznejším prvkom domu, čím ďalej častejšie sa však objavuje aj ich zladenie s ďalšími časťami stavby.

5 + 1 dôvod, prečo si zaobstarať vonkajšie žalúzie

Vonkajšie žalúzie sú nielen vkusným a moderným doplnením architektonického riešenia domu, ale majú predovšetkým celý rad praktických funkcií. Patrí medzi ne najmä termoregulácie, ochrana pred hlukom, svetelným smogom, nepriaznivému počasiu i zvedavými zrakmi susedov ...

10 tipov na správne skladovanie potravín

Kto má dnes čas chodiť denne na nákup, aby bolo doma vždy čerstvé jedlo? V podstate nikto, preto sa zásobíme rôznymi obaly, v ktorých potraviny uchovávame. Mnohí z nás ale robia veľa chýb. Častým prehreškom je uskladňovanie nesprávneho jedla v chladničke. Najprv sa však pozrieme na pokrmy, ktorým chlad svedčí, aj tu platí správna pravidlá na uskladnenie.

Ako urobiť z veľkého obývačky skutočne útulný priestor?

Dnes k veľkému obývačke prídeme pomerne ľahko. Novostavby, kde sú prepojené kuchyňa s obývacím priestorom, nám zvyčajne ponúknu priestor, s ktorým si potom v konečnom dôsledku nevieme poradiť. Ako teda na útulný veľký salón?

Vykurovacia sezóna začala. Silné koberce ušetrí stovky korún za vykurovanie

S prichádzajúcou vykurovacou sezónou narastajú aj účty za energie. Základom ekonomiky vykurovania je zateplený dom. Náklady na energie ale pomôžu znížiť aj zdanlivé drobnosti, napríklad silný koberec položený v obývačke alebo v kuchyni. Ak podlahu pokryjete vhodným kobercom, môžete vykurovať až o 2 ° C menej, bez toho, aby utrpelo vaše pohodlie. To znamená úspory v rádoch stoviek až tisícov korún za jednu vykurovaciu sezónu.

Chata ako druhé bývanie? Čechy taká predstava láka

Sedem z desiatich slovenských chalupárov by po väčších či menších úpravách žilo na chate či chalupe celoročne. Láka je hlavne pokoj a príroda, ale tiež možnosť výrazne finančne usporiť.

Staviate svojpomocne? 5 vecí, aby sa zo stavby nestala nočná mora

Stavba svojpomocne môže byť najlacnejší cestou k vysnívanému rodinnému domu a v Česku je stále veľmi populárny. Obzvlášť ak sa sami radíte medzi zručné osoby alebo máte v rodine či medzi blízkymi priateľmi dostatok šikovných remeselníkov. Je to ale veľmi náročná úloha, ktorý neradno podceniť. Veľmi ľahko sa totiž zo vzrušujúceho dobrodružstva môže stať starosť, ktorá vo výsledku bude stáť viac úsilia a peňazí, než ste si dokázali predstaviť. Pozrime sa spoločne na päť základných problémov, ktoré bežný laik pri stavbe domov zvyčajne neočakáva alebo veľmi podcenia.

5 najnovších trendov v oblasti mestskej zelene

Zeleň v meste plnia dôležitú a nezastupiteľnú úlohu. Spoločným menovateľom projektovanie zelene v mestách a jej následné údržby je v posledných rokoch dôraz predovšetkým na maximálnu jednoduchosť údržby a štýlový minimalizmus. Aké sú ďalšie aktuálne trendy?

Súťaž interiér roku 2018 pozná svojich víťazov

Absolútnym víťazom štvrtého ročníka súťaže Interiér roka sa stala rekonštrukcia Domu Johanna Unger v Znojme. Osemnásťčlennej medzinárodná porota ocenila najmä fakt, že interiér pracuje s farbami a emóciami. Dom Unger nie je postavený na trendoch, a napriek tomu ponúka prekvapivé momenty. Atmosféra domu je takmer antistresová.

Byty sa starými oknami Protop až o ¼ viac ako domácnosti s modernými oknami

Premýšľate, ako znížiť výdavky nevyhnutné na minimum? Nečakajte, až teplomer začne čoraz častejšie ukazovať teploty okolo nuly. September, október a začiatok novembra sú ideálne mesiace pre inštaláciu nových okien, ktorá šetrí peniaze. Nekvalitné staré okná totiž môžu až za 50% úniku tepla z bytu. Nová naopak znamenajú komfort a pohodlie. Moderné technológie v súčasnosti predávaných okien zamedzujú nepríjemnému prúdenie studeného vzduchu a výdavky za vykurovanie bytu dokážu zredukovať až o štvrtinu.

Aké je to žiť 50 rokov na rovnakom mieste

"V roku 1963 dom kúpili moji rodičia. Vtedy to býval malý robotnícky dvojdom, opustený a zdevastovaný. Ja sa tu narodil aj oženil as rodinou tu zostal bývať natrvalo. Mám to tu rád ", spomína Miloš Drapač. Dom na Náchodsku má za sebou celkom 3 rekonštrukcie.

Osvetlite svoju záhradu či domácnosť moderné lampášom v originálnom prevedení

Jedným z najdôležitejších tém interiérového aj exteriérového dizajnu je osvetlenie. Pre domácnosť je výber skutočne pestrý, ale pre vonkajšie priestory je niekedy ťažké nájsť svietenia plniaca praktickú aj dekoratívnu funkciu. Vhodným riešením môžu byť napríklad lucerny, ktoré sú nielen účelné, ale vytvára aj nezameniteľnú romantickú atmosféru vhodnú do chalúp, altánkov aj na záhrady. Aké možnosti pri výbere lucerien existujú a ako správne vybrať vhodnú lampu? To sa dozviete v nasledujúcom článku.

5 tipov, ako vybrať jedálenský stôl

Obstaranie jedálenského stola patrí medzi dôležité body pri zariaďovaní jedálne. Práve stôl je totiž výrazným prvkom, ktorý hrá významnú úlohu v utvorenie celkového vzhľadu miestnosti. Navyše ide o kľúčový funkčný nábytok, ktorý ovplyvňuje komfort pri spoločnom stravovaní. Pozrite sa na 5 tipov, s pomocou ktorých si s výberom jedálenského stola poradíte s prehľadom.

Nákup šatníkovej skrine: Týchto 5 vecí sa oplatí premyslieť vopred

Ak by sme hľadali typ nábytku, ktorý spravidla v interiéri vydrží takmer naveky, vymenovali by sme šatníkové skrine. Ich obstaranie by preto malo byť maximálne opatrné. Brať by ste mali do úvahy hneď niekoľko dôležitých aspektov. Výsledkom potom bude obstaranie modelu, ktorý bude jednak dizajnovo podarený a jednak maximálne praktický. Neviete, ako na to? Nevadí, čítajte ďalej, dáme vám celkom 5 tipov, ktoré vám v tejto neľahkej voľbe pomôžu.

Chcete si zútulniť domov? Zamerajte sa na záclony

Domov, to je nielen miesto, kde máme trvalé bydlisko a trávime tu väčšinu dní a nocí. Domov je tam, kde sa cítime v bezpečí, je nám tu príjemne a radi sa sem vraciame. Tomu samozrejme napomáha predovšetkým zariadenie, ktoré v byte či dome máme, nábytkom počínajúc, dekoráciami končiac. Jedným z dôležitých kúskov, ktoré by nám pri utváraní dokonalého domova nemali chýbať, sú záclony a závesy.

Nákup obliečky: Podľa akých kritérií zvoliť to správne?

Dostatok pohodového a ničím nerušeného spánku je pre každého z nás nesmierne dôležitý. K tomu, aby sme si ho mohli dopriať do sýtosti, potrebujeme jednak dostatočné množstvo času a jednak štýlovo zariadenú spálňu. Jej základom je samozrejme posteľ vybavená kvalitným matracom. Dôležitú úlohu hrajú ale aj zdanlivé detaily.

"Levitujúce" posteľ môžu vidieť ľudia na veľtrhu FOR INTERIOR

Veľtrh FOR INTERIOR sa uskutoční 5. - 8. októbra v PVA EXPO PRAHA v Letňanoch. V štyroch halách sa predstaví takmer 500 vystavovateľov. Súčasťou veľtrhu FOR INTERIOR bude aj tento rok bohatý sprievodný program. Návštevníci aj bytoví dizajnéri sa môžu tešiť na zaujímavú expozíciu a prednášku dizajnérky Ivy Bastlová tentoraz na tému nadčasové interiéry s prírodnými materiálmi.

Postavené na vode - jesenné DEN ARCHITEKTÚRY zavedie návštevníkov do netradičných miest, unikátnych budov aj na vodnú hladinu

Oživovanie priestoru pozdĺž brehov slovenských riek, význam vody ako nenahraditeľného zdroja aj nebezpečného živlu v mestách, prelínanie kultúrne a prírodné krajiny aj možnosť dostať sa do inokedy neprístupných tajuplných stavieb ponúkne prvý októbrový víkend festival DEN ARCHITEKTÚRY. Usporiadateľská spolok KRUH kladúce dôraz na kvalitnú súčasnú architektúru si ako inšpiráciu pre tohtoročnú siedmy ročník, ktorý prebehne v dňoch 30. 9. - 1. 10., zvolil práve tému vody a mesta.

Chaty a chalupy sa mení v "druhej bývanie" - až tretina Čechov chce mať z chaty plnohodnotný domov

Slovenská republika patrí medzi raj chatárov a chalupárov. Každý piaty Čech chatu či chalupu vlastné, takmer 40% potom o vlastnom letnom byte sníva. Rekreačné objekty postupne mení svoju podobu a funkciu, z víkendového útočisko so základným vybavením sa premieňajú na plnohodnotný druhý domov s kompletnou výbavou. Celá tretina majiteľov využíva chalupy na dlhodobý pobyt a aj tu chce využívať internet a iné moderné technológie.

Zdravšie grilovanie vďaka RBS technológii + súťaž

Moderné technológie, ktorými grily značky Campingaz disponujú, ponúka okrem skvelej chuti aj dobrý pocit z toho, že to vášmu zdraviu neublíži. Ak radi grilujete a zároveň patríte k vyznávačom zdravých pokrmov, gril s technológiou RBS je pre vás tým ideálnym spojením. Akékoľvek grily s RBS, Radiant Burner System, disponujú ojedinelou technológiou keramických horákov, ktoré sú umiestnené po bokoch grilovacej vane a zaručujú zdravšie prípravu jedla, pretože šťavy z pokrmov neodkvapkávajú na horáky, a tuk sa tak nepripaľuje. Doprajte si pokojne luxus a zabudnite na prepálené pokrmy napríklad s plynovým grilom 3 Series RBS® L.

Vysneným bývaním Čechov je dom, uspokojí sa aj so zámkom

Väčšina Čechov je so svojím bývaním spokojná, aj keď úplne nezodpovedá ich sna. Ak by si Česi vyberali ideálne bývanie, dom so záhradou a bazénom v blízkosti lesa by volilo 80% opýtaných. Muži tiež sníva o zrubu alebo zámku, zatiaľ čo ženy sa uspokojí s domom v menšej obci.

5 stavieb vo finále architektonickej súťaže mies van der Rohe award 2017

Nadácia Mies van der Roheho v Barcelone oznámila finálnych 5 diel, ktoré budú bojovať o Cenu EÚ za súčasnú architektúru - Mies van der Rohe Award 2017. Svoje želiezko v ohni má napr. Opäť Poľsko, ktoré v predchádzajúcom bienále súťažnej prehliadky získalo za filharmónii v Štetíne hlavnú cenu. Ďalšími krajinami v prestížnom výberu sú Holandsko, Veľká Británia, Dánsko a Francúzsko. Na Cenu EÚ za súčasnú architektúru bolo Česká komora architektov a domácimi odborníkmi nominovaných tiež 10 českých stavieb. Žiadna z nich sa však neprebojovala do užšieho výberu medzinárodnej poroty, ktorý bol oznámený v januári 2017 a čítal 40 diel.

Moderné obrazy na stenu - originálne dekorácie

Každý si pod pojmom obrazy predstavia určitý druh maľby, foto obrazu, papier či plátno a rám. To závisí na našom vkuse, a čomu dávame prednosť. Tak či onak obrazy zdobia akúkoľvek stenu v interiéri a robí ju tak krajší, oku príťažlivejšie a zároveň útulnejší.

Prvá dáma architektúry Južnej Afriky Katte Otten vystúpi v Prahe

Najznámejšie juhoafrická architektka Katte Otten sa prvý decembrový štvrtok predstaví v rámci série prednášok architektka II v pražskom kine Světozor. Podieľala sa na rade významných múzeí a pamätníkov apartheidu, búra mýty prepájaním afrických turnajov ako s historickými centrami miest. V jej tvorbe sa snúbi elegancia a čistota modernej architektúry s rešpektom k africkej tradícii, silné vplyvy miesta a krajiny, do ktorej svoje objekty citlivo zasadzuje, a historické i politické súvislosti priestoru.

V Prahe sa predstaví predné švajčiarska architektka Annette Gigon

Vo štvrtok 3. novembra povedie v Prahe prednášku významná švajčiarska architektka a profesorka architektúry Annette Gigon. Medzinárodná pozornosť si získala už jedným zo svojich prvých projektov Kirchner Museum v Davose v roku 1992 a od tej doby sa štúdiom Gigon / Guyer Architecs, ktoré založila spoločne s architektom Mikom Guyer v Zürichu, realizovala rad ďalších pozoruhodných stavieb po celej Európe. Ateliér preslávil najmä svojimi početnými projektmi galérií a múzeí, ktoré vynikajú vďaka mimoriadnej práci s betónom a svetlom. Jej vystúpenie prebehne od 19.30 hod. V kine Světozor a je súčasťou cyklu architektka II organizujúceho spolku Kruh, ktorý tentoraz postupne do Českej republiky priváža mimoriadnej ženy, ktoré na rôznych miestach sveta výrazne spoluvytvárajú tvár súčasnej architektúry. V decembri pozvanie Kruhu prijala ďalšie svetovo uznávaná architekta Juhoafričanka Kate Otten.

Do Prahy mieri predné japonský architekt Kengo Kuma; autor budúceho olympijského štadiónu v Tokiu

V stredu 5. októbra navštívi metropolu jeden z najpozoruhodnejších architektov súčasnosti Kengo Kuma. Muž, podľa ktorého návrhu bude v Tokiu vybudovaný olympijský štadión pre letnú olympiádu v roku 2020, osobne zaháji svoju profilovú výstavu v Galérii Jaroslava Fragnera a prednesie verejnosti prístupnou prednášku v Betlehemskej kaplnke. Kuma tiež pripravuje pre Prahu pavilón a v týchto dňoch tiež prebieha v Galérii Jaroslava Fragnera študentský workshop s Kumovými kolegami, architektov MAMIYA Tanaka a Elise Fauquembergue, ktorého výstup - site specific pavilón - uvidia návštevníci na slávnostnom otvorení výstavy túto stredu.

Deň architektúry otvorí verejnosti cez víkend unikátnej stavby po celej republike

Krása opustených priemyselných areálov, honosných štvrtí, unikátnych stavieb a výnimočných interiérov naprieč storočiami. Historické vily, nečakané výhľady a mimoriadne budovy sa otvoria o tomto víkende 1. a 2. októbra v rámci festivalu Deň architektúry na 63 miestach po Českej republike. Kroky Dňa architektúry povedú napríklad do pražského vysočianskeho areálu Pragovka, sklární v Josefove Dole, na sídlisko v Brne Lesná, za súčasnú architektúrou do Slavonic či do Frýdlantu alebo do historických víl v Prachaticiach a Hořicích. Šiesty ročník festivalu upozorňuje na architektonické skvosty, stavby honosné aj prosté, obdivované aj zatracované, ohrozené aj žiariace novotou, opustené aj prebúdzajúcej sa k životu či celej unikátny štvrte a komplexy budov.

Rodinný dom v Sulzberg

Obec Sulzberg sa nachádza na hrebeni 1041 m vysoké rovnomennej hory v najsevernejšej časti Bregenckého lesa. Sulzberg hraničí na severovýchode s nemeckými susednými obcami Oberreute a Oberstaufen (Horný Allgäu). Zo Sulzberg je za jasného dňa možné prehliadnuť smerom k juhu celý Bregencký les. Na horizonte je pritom možné vidieť horskej panorámu Vorarlberska. Pri pohľade na sever je vidieť susedné Nemecko s jeho Allgäu.

Tipy na jesenné dekorácie do vášho domova

Jeseň je výnimočné ročné obdobie, kedy sa príroda oblieka do tých najúžasnejších farieb. Počasie už však nie je tak prívetivý a my sa po dni strávenom vonku tešíme do tepla svojich domovov. Často si zdobíme naše interiéry rôznymi prírodninami, tvoríme či kupujeme jesenné dekorácie. Prinášame vám preto niekoľko tipov na jesenné dekorácie, aby sa váš domov stal ešte útulnejším.